Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Live: Η συζήτηση στην Βουλή για την σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Live: Η συζήτηση στην Βουλή για την σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 και τη σχέση του με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Με εντάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επί της διαδικασίας ξεκίνησε η συζήτηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΖΑ  Γιάννης Ραγκούσης  διαφώνησε στο να υπάρξει η δυνατότητα αποστολής επιστολικής μυστικής ψήφου από βουλευτές καθώς όπως  υποστήριξε κάτι τέτοιο παραβιάζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επίσης ζήτησε  ο Νίκος Παππάς να λάβει τον λόγο σε χρόνο που ο ίδιος κρίνει κατάλληλο και να έχει άνεση χρόνου και να μην τεθεί όριο ολοκλήρωσης της συζήτησης η εβδόμη απογευματινή αλλά να μιλήσει και ο τελευταίος ομιλητής που είναι στον κατάλογο.

Την διαφωνία τους με την επιστολική ψήφο εξέφρασαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.

Αντίθετα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, αντέκρουσε την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κανένα  θέμα ούτε με το γράμμα του Συντάγματος ούτε του ΚτΒ  καθώς το συνταγματικό άρθρο δεν αναφέρει ούτε καν τον τρόπο ψηφοφορίας για την λήψη απόφασης, ενώ ο ΚτΒ με ομόφωνη σχεδόν απόφαση, πλην τότε του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τροποποιήσει τον Κανονισμό προσφάτως όπου για λόγους υγείας επιτρέπεται η επιστολική ψήφος των βουλευτών και μάλιστα με θετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Δείτε ζωντανά 

 


Η συζήτηση θα περιλαμβάνει δύο κύκλους ομιλητών, τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, πολιτικούς αρχηγούς και φυσικά τη μυστική ψηφοφορία με κάλπη το βράδυ για την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης.

Την εισήγηση της πλειοψηφίας για συγκρότηση προανακριτικής θα αναλάβει η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα.

Click4More ΣΥΡΙΖΑ: Παροτρύνουν τον Παππά να ζητήσει παραπομπή απευθείας στη Δικαιοσύνη

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει οριστεί ο κ. Θάνος Πλεύρης. 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να τοποθετηθούν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει «παρών» ενώ το ΜεΡΑ25 θα απέχει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις