Πολιτική

Μόνο λιτή δεν είναι η κυβερνητική ”αποστολή” στη ΔΕΘ – Ποιοι είναι εκεί

Παρά τις χιλιοειπωμένες προαναγγελίες φαίνεται ότι και πάλι όλη η κυβέρνηση μετά αρκετών υφυπουργών και συνεργατών φτάνουν στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν φτάσει τα δύο τρίτα των υπουργών και υπολογίζεται ότι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα έχει αφιχθεί σύσσωμη η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, μέχρι χθες το βράδυ είχαν φτάσει στην συμπρωτεύουσα, πέραν των Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη – που θα κάνει τα εγκαίνια- έχουν φτάσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Δ. Ρέππας, ο Γ. Ραγκούσης, ο Χ. Καστανίδης κ.α.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει σύσσωμο το πολιτικό του γραφείο με τους συμβούλους και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος αλλά και ο υφυπουργός Επικρατείας, Άγγελος Τόλκας. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών Γ. Καπελέρης.

Το “παρών” δίνουν και αρκετοί υφυπουργοί, οι οποίοι επίσης συνοδεύονται από συνεργάτες τους και ένα κλιμάκιο από το υπουργείο Τύπου, τα μέλη του οποίου θα βοηθήσουν το έργο των δημοσιογράφων, δίνοντας διαπιστεύσεις και προετοιμάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του κ. Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών μένει στα “Μακεδονία Παλάς” και “Ηλέκτρα” με κόστος διαμονής περίπου 250 ευρώ τη διανυκτέρευση, ενώ ο πρωθυπουργός διαμένει στο Hayatt που είναι πιο περιφερειακό.

Πάντως, σημείο των καιρών, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη, ο κ. Καπελέρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη στην οικονομική θέση ενώ άλλες χρονιές κάθονταν στην bussines class.

Διαβάστε επίσης : 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 10
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142