Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαλαούρας: Παραπλανημένοι και όχι φασίστες οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Μπαλαούρας: Παραπλανημένοι και όχι φασίστες οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή που ξεσήκωσε σάλο ακόμη ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Μπαλαούρας, προκαλεί αίσθηση με τις δηλώσεις του. Χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους της Χ.Α. παρασυρμένους και απλούς ανθρώπους, που δεν έχουν σχέση με το ρατσισμό και το φασισμό!

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 τόσο τον Νίκο Παρασκευόπουλο όσο και τους… παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Είπε ότι η Χρυσή Αυγή ως μόρφωμα που είναι, δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο αλλά πως εκείνο που ήθελε να πει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είναι πως όσοι ψηφίζουν το… μόρφωμα, δεν ξέρουν αλλά παρασύρονται από τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση.

«(…) υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση γι’ αυτόν. Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης. Ουσιαστικά κάνω μία διαπίστωση ότι υπάρχει και κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών», είπε ο Μάκης Μπαλαούρας, σημειώνοντας επίσης ότι «δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το ταξίδι του Πάνου Καμμένου και μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο, στο οποίο συμμετείχαν, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι δυο χρυσαυγίτες υπόδικοι Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ακόμη και Xρυσαυγίτες να μην πηγαίναν μόνο και μόνο σε μία ευαίσθητη περίοδο όπως αυτή, δεν μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα», είπε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Ερωτηθείς για την… ατάκα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Νίσυρο πως πίστευε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι… «μπούλης», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Γελάω απλώς. Ο πρωθυπουργός έκανε ένα χαριτολόγημα. Δε νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού ιδιαίτερα. Ήθελε να δώσει έναν φιλικό τόνο για την παρουσία του εκεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε