Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλέξαν οι “γραμμές” και τα μηνύματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις υποψηφιότητες του Θόδωρου Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο, αλλά και η απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου έχουν προκαλέσει έντονες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου και μάλιστα σε δύο μέτωπα.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι εκείνο των “συμμαχιών” και των “συνεργασιών” καθώς η υποψηφιότητα Καρυπίδη έκλεινε το ένα μάτι προς την “δεξιά” πλευρά του πολιτικού φάσματος, μάλιστα λέγεται ότι έβαλε το χεράκι της η κ. Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ και η υποψηφιότητα Βουδούρη το άλλο μάτι προς την “κεντροαριστερά” και δη στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τη στιγμή που διετέλεσε βουλευτής και των δύο κομμάτων!

Ωστόσο οι συγκεκριμένες αποφάσεις δίχασαν την κομματική βάση και κυρίως ήρθαν να επιβεβαιώσουν την απόσταση που χωρίζει την ηγεσία του κόμματος από την περιφέρεια , αλλά και το διαφορετικό μήκος κύματος στο οποίο κινούνται, με τη Κουμουνδούρου να γλυκοκοιτάζει την ηγεσία και τη βάση να επιχειρεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ στη Δυτική Μακεδονία η Νομαρχιακή Οργάνωση επέμεινε στη υποψηφιότητα Καρυπίδη η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να του αφαιρέσει το χρίσμα, ενώ για την υποψηφιότητα Βουδούρη η Νομαρχιακή Οργάνωση Αρκαδίας ζήτησε την απόσυρσή του με την Κουμουνδούρου όμως να επιμένει σε αυτή!

Με άλλα λόγια μπλέξαν οι “γραμμές”, κάτι το οποίο ωστόσο φαίνεται να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τη Κουμουνδούρου αφού στόχος είναι -όπως λένε-να δοθεί η εικόνα και να σταλεί στην ελληνική κοινωνία μήνυμα “διάθεσης” και “ανοίγματος” του ΣΥΡΙΖΑ και προς την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που αναστάτωσε την Κουμονδούρου ήταν η κίνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές καθώς προκάλεσε την αμήχανη στάση της ηγεσίας, που έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη συντριβή, μέσα από προσωπικούς στρατούς υποψηφίων που θα επιδοθούν στη μάχη του σταυρού.

Παρά την φαινομενικά όμως αρνητική στάση στο ζήτημα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ τρίβουν τα χέρια τους, γιατί όπως και στην περίπτωση του Βενιζέλου με τους “58”, έτσι και αυτοί απεμπλέκονται από ένα παιχνίδι ισορροπιών με την “Αριστερή Πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αν και ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να διαμορφωθούν…δύο εκλογικές εκστρατείες εντός του κόμματος με διαφορετικά μηνύματα δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις.

Κοντολογίς στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε αυτοδιοικητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κρίνεται η ενότητα και η ενιαία έκφραση και στάση του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών, εκτός και αν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου κρατά κι άλλον άσσο….

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε