Κυριακή, 16 Ιουν.
26oC Αθήνα

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο “αγκάθι” στους κόλπους της συγκυβέρνησης

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο “αγκάθι” στους κόλπους της συγκυβέρνησης

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να εισαχθεί εδώ και τώρα για ψήφιση στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, «καρφώνοντας» το Μαξίμου που επιθυμεί να μείνει κι άλλο στα συρτάρια, παρότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εδώ και μήνες.

Την εισαγωγή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής προς ψήφιση, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη το ΠΑΣΟΚ.

Σε επιστολή που υπογράφουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τριαντάφυλλος επισημαίνεται: «Όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου “Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L328)” του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σχέδιο νόμου έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, η δε επεξεργασία του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφισή του από το Κοινοβούλιο».

«Παρά τον φόρτο νομοθετικού έργου στο Β’ Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής, εκτιμούμε ότι για το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ήταν δυνατόν να αφιερωθεί μία ή δύο ημέρες νομοθετικού έργου. Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση» προσθέτουν με έμφαση τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε απ’ την κατάψυξη το αντιρατσιστικό – Πήρε το δρόμο για την Ολομέλεια

Στη Βουλή ξανά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επιστρατεύουν αντιρατσιστικό, μεταναστευτικό για να ξεχαστεί το Μπαλτάκος – gate – Πιέσεις ΠΑΣΟΚ να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Φ. Κρανιδιώτης

Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε