Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα για «λασπολογία και συκοφαντία σε βάρος μου»

Άδωνις Γεωργιάδης: Εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα για «λασπολογία και συκοφαντία σε βάρος μου»
Intime

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αιτιολογώντας την κίνηση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα για όλα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης σε ιδιωτική επιχείρηση, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.

«Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία», σχολιάζει αρχικά για την απόφαση αυτή, προσθέτοντας πως «ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ολόκληρη η ανακοίνωση για το εξώδικο κατά Τσίπρα

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρει:

«Έστειλα σήμερα (σ.σ. 03.05.2023) το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από την Τρίτη (σ.σ. 02.05.2023). Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία. Ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως.

Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας.

Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Άδωνις Γεωργιάδης: Η προαναγγελία του εξώδικου

Σε δηλώσεις του την Τρίτη (02.05.2023), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Status 107,7», ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Τσίπρα, επειδή σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για απευθείας αναθέσεις στον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ιδιωτικής επιχείρησης.

«Εξακολουθεί να λέει, το ‘πε και σε μία ομιλία, το ‘πε και στο MEGA, ότι ο λόγος λέει που τα είπε αυτά αυτός ο ιδιοκτήτης, είναι ότι του έχω δώσει εγώ πολλές απευθείας αναθέσεις.

Δεν έχω δώσει καμία, ούτε απευθείας ανάθεση, ούτε οποιεσδήποτε δουλειές σε αυτήν την επιχείρηση και σε αυτόν τον κύριο τον οποίο γνώρισα πρώτη φορά προχθές που με κάλεσε στην εταιρία του. Κατά συνέπεια, όσα λέει ο κ. Τσίπρας, είναι άκρως συκοφαντικά. Αν το συνεχίσει δηλαδή, θα του ζητήσω αποζημίωση», δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι επρόκειτο για μία εκδήλωση όπως τόσες άλλες που πάνε προεκλογικά οι υποψήφιοι σε καθημερινή βάση, και μάλιστα, σημείωσε για το επίμαχο περιστατικό ότι: «Εγώ ο ίδιος αντέδρασα αμέσως, δεν περίμενα τον κ. Τσίπρα. Αυτό που με ενοχλεί είναι που το συνδέει με δήθεν απευθείας αναθέσεις που του έχω δώσει εγώ. Αυτό είναι συκοφαντία. Είναι ψέμα, είναι συκοφαντία, και θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Το «τιτίβισμα» του κ. Γεωργιάδη:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις