Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγρια κόντρα στη Βουλή για Πετσίτη, ΔΕΠΑ και παρεμβάσεις Χριστοδουλοπούλου

Χριστοδουλοπούλου

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννας Ζαΐρη.

Νέο νερό στο μύλο της οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έριξε η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της προέδρου της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κυρίας Άννας Ζαΐρη σχετικά με την υπόθεση ΔΕΠΑ –ELFE, αλλά και τις έρευνες που αφορούν στην εμπλοκή του ελεγχόμενου Μανώλη Πετσίτη αλλά και μιας σειρά offshore της Κύπρου, που προκάλεσε η ΝΔ.

Η πρόεδρος της Αρχής κυρία Άννα Ζαΐρη μπορεί να επικαλέσθηκε το απόρρητο για να μην αναφερθεί επί της ουσίας της υπόθεσης και το τι έχει βρεθεί από τους ελέγχους, όμως αυτό προκάλεσε νέες έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η πολιτική οξύτητα πυροδοτήθηκε και από τα δηλητηριώδη σχόλια της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης των ελέγχων της Αρχής σε σχέση με την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE, η κυρία Άννα Ζαΐρη ανέφερε ότι η υπόθση ΔΕΠΑ απασχολεί την Αρχή εδώ και δύο χρόνια. Υποστήριξε όμως πως δεν μπορεί να πει περισσότερα στοιχεία. «Ότι βρήκαμε τα στείλαμε και τα στέλνουμε αρμοδίως στον εισαγγελέα», περιορίστηκε να πει.

Αναφορικά με την μετακίνηση του υπαλλήλου που είχε χρεωθεί την υπόθεση και την ερευνούσε και μετακινήθηκε από την υπηρεσία λίγο πριν εκδώσει το πόρισμα, η κυρία Άννα Ζαΐρη υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι έτσι όπως έχει παρουσιαστεί αλλά ήταν μια από τις αναγκαστικές μετακινήσεις που γίνονται και ισχύει για όλους τους υπαλλήλους που έχουν πολλά χρόνια στην υπηρεσία για λόγους ασφαλείας ώστε να μην διαπλέκονται.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πολλές φορές κινδύνεψε πάντως να τιναχτεί στον αέρα από τις αντιπαραθέσεις της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου με τους βουλευτές της ΝΔ και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δείτε κάποια στιγμιότυπα από τη θυελλώδη συνεδρίαση:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις