Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει

Με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στις 14:00 ανακοινώνεται η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όλα δείχνουν “ναι” από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Τι θα πει στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 η πρώτη ψηφοφορία.

“Ναι” θα είναι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες. Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ανακοινώσει την απόφασή τουν με δήλωση στις 14:00 το μεσημέρι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ρωτήσει αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Click4more Πίσω από τις κλειστές πόρτες – Όλο το παρασκήνιο της επιλογής Σακελλαροπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα.

Στη δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας θα δίνει το πολιτικό περίγραμμα της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αναφέρεται στην ανακολουθία της κυβέρνησης για το χρόνο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση είχε δώσει άλλο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του εκλογικού νόμου και την εκλογή του ΠτΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίζει ότι η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, εξαιτίας του μεταναστευτικού και της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπου όπως είναι γνωστό δεν παίρνει μέρος η Ελλάδα. Θα καταλήγει λέγοντας ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι υπαρκτά και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα χειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους να χειρίζεται.

Το πρωινός καφές για την… Σακελλαροπούλου

Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, στον πρωινό καφέ, με τη συμμετοχή και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει πως στις 22 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ιστορία της, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Άλλωστε, τον Οκτώβριο του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Click4more Η «άγνωστη» Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – Ενεργή στα social media, “Αρειανάρα” και φιλόζωη

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα… στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά. Το μόνο που “βγαίνει” από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως στις 14:00 ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δήλωση κι εκεί να ανακοινώσει ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει, την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις