Πολιτική

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για και την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τις παρακολουθήσεις

Βαθιά το στίγμα τους θα αφήσουν στους κεντρώους ψηφοφόρους τα απόνερα της διαχείρισης της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την κυβέρνηση καθώς και οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση Φλώρου και την υπόθεση Ντογιάκου, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση καθώς υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξ αιτίας της απόφασης να ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης ενόχλησε τα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας, τους κεντρώους ψηφοφόρους αλλά και τους πασοκογενείς που είχαν συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Επισημαίνουν δε το γεγονός ότι εκτός από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην κηδεία θα παραστούν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ κάνει ακόμα πιο προβληματικά τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιοι άνθρωποί λένε ακόμα ότι προφανώς το κυβερνητικό επιτελείο αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική του απόφαση καθώς δεν θέλει να χάσει το φιλοβασιλικό κοινό αλλά ούτε και εκείνο το κομμάτι που κινείται στα άκρα και το οποίο θεώρησε ως ακραία την απόφαση της κυβέρνησης ο τέως βασιλιάς να μην ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Κουμουνδούρου σκοπεύουν να συνεχίσουν την ιστορία με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου αλλά και οικονομικές κινήσεις που αφορούν αγορά κατοικίας και με «μαύρα» χρήματα.

«Σε άλλη χώρα θα είχε πέσει η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία ζητούν απαντήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου σε δήλωση της ανέφερε ότι: 

«Με την απάντηση του ο κ. Φλώρος τελικά δεν διέψευσε την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ. Το μόνο που μας είπε είναι ότι οι αποκαλύψεις δε θα αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του με αυτούς που τον παρακολουθούσαν.

Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα- αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά. Ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες:

Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;

Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 2
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1