Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη σε φαρμακευτική με… αναφορά στη Novartis [vid]

Τσίπρας Novartis
Φωτογραφία thebest.gr

Στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας CBL στην Πάτρα βρέθηκε την Τρίτη (06.02.2018) βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και δεν απέφυγε μια έμμεση αναφορά στην υπόθεση της Novartis.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Πάτρα για το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Νωρίτερα, επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρίας CBL (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών). Και εκεί έκανε αναφορά στην υπόθεση της Novartis, χωρίς όμως να την αναφέρει ονομαστικά.

«Αυτή εδώ η επιχείρηση, αυτή εδώ η φαρμακευτική βιομηχανία, αν και μέρα που είναι σήμερα μπορεί να μας κατηγορήσουν, να μας παρεξηγήσουν, εντούτοις δεν πρέπει να το φοβηθούμε και να το πούμε. Ότι πέρα από τις πολυεθνικές του φαρμάκου, οι οποίες, προφανώς δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει συλλήβδην όλες τις επιχειρήσεις, αλίμονο, αλλά υπάρχουν και αρνητικά και μάλιστα επίκαιρα (σ.σ. υπόθεση Novartis) πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, αρνητικά δρούσες επιχειρήσεις, πολυεθνικές στη χώρα μας. Πέραν όμως από αυτές, υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες οι οποίες αξιοποιούν ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων και εργαζομένων και παράγουν πλούτο. Και είναι εξαιρετικά καλές και ανταγωνιστικές», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη Novartis

Η έξοδος από την κρίση

Ο πρωθυπουργός, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρίας και μίλησε με τους εργαζομένους, αναφέρθηκε στο τέλος του Μνημονίου και την πραγματική, όπως είπε, έξοδο από την κρίση.

«Μιλάμε για την έξοδο από την κρίση και είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα αυτό τον Αύγουστο του 2018 αλλά το πραγματικό τέλος της κρίσης θα μπορούμε να το έχουμε όταν οι Έλληνες ερευνητές τελειώνοντας το πανεπιστήμιο θα μπορούν να μείνουν εδώ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Φωτογραφία thebest.gr

Σημείωσε αναφορικά με την έρευνα πως η κυβέρνηση δρομολογεί ένα σχέδιο ενίσχυσης. «Εμείς το έχουμε εντοπίσει ως ανάγκη και ως πρόβλημα, γι’ αυτό και ακόμα τις πολύ δύσκολες στιγμές του 2015 […] αυξήσαμε τον δημόσιο προϋπολογισμό για την έρευνα. Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στο 1% του ΑΕΠ στην έρευνα -είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που δίνεται από την ίδρυση του κράτους και αυτό είναι μια πιστοποίηση ότι έχουμε κατανοήσει το πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω βαθιά πως κάθε ευρώ που δαπανάμε για την έρευνα επιστρέφεται στο διπλάσιο, ειδικά όταν η έρευνα βοηθά την παραγωγή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία thebest.gr

«Η προοπτική του τέλους της κρίσης περνάει μέσα από την έρευνα και θέλει δρόμο πολύ, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, προς το καλύτερο» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «η δυναμική της εταιρείας σας και η δυνατότητά της να κάνει προσλήψεις το πιστοποιεί αυτό», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις