Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ανατρέπει όλο το σκηνικό ο Δημαράς – Μία ανάσα από τον Νικήτα ο Καμίνης

Μεγάλες ανατροπές στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μία ανάσα πίσω από τον Κακλαμάνη ο Καμίνης, ενώ ο Γ. Δημαράς αφήνει πίσω τον Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής και κερδίζει το Σγουρό σε ενδεχόμενο β’ γύρο.

Με αξιώσεις – παρά τη διστακτικότητα που έδειξε το ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητά του- κατεβαίνει ο πρώην Συνήγορος του Πολιτη στη μάχη για το δήμο Αθηναίων.

Έρευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής φέρνει τον Γ. Καμίνη στο 28,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον Ν. Κακλαμάνη να συγκεντρώνει το 33,1% και το Ν. Σοφιανό του ΚΚΕ στο 6,8%. Οι αρνητικές γνώμες για τον Ν. Κακλαμάνη είναι περισσότερες από τις θετικές (49% αρνητικές, 47,4% θετικές) ενώ για τον Γ. Καμίνη οι θετικές είναι περισσότερες (26,3% αρνητικές και 34,7% θετικές – ωστόσο μεγάλο ποσοστό 39% δεν εκφράζει άποψη).

Επίσης, ο Κακλαμάνης έχει μεγαλύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στις γυναίκες και στις ηλικίες άνω των 55 ετών, αλλά ο Γ. Καμίνης έχει απήχηση όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων κομμάτων, πράγμα που τον ευνοεί σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Επίσης έχει μεγαλύτερη απήχηση στους νέους.

Πρόσωπο – κλειδί ο Δημαράς

Τεράστια ανατροπή στην περιφέρεια Αττικής δείχνει δημοσκόπηση της MRB για τη Real News καθώς μεγάλη απήχηση έχει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δημαράς που διεγράφη όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το μνημόνιο.

Ο κ. Δημαράς που κατεβαίνει με αυτή τη “σημαία” στις εκλογές – το μνημόνιο και τις περικοπές που θα φέρει για την Τ.Α.- παίρνει 13% στην πρόθεση ψήφου, με τον Γ. Σγουρό – πολλά έτη νομάρχη Αθηνών – στο 17,4% για τον πρώτο γύρο.
Ο Β. Κικίλιας της ΝΔ συγκεντρώνει 11,2% ενώ ο Αλ. Μητρόπουλος που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 8,6%. Ο Άδωνης Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ είναι στο 5,8% ενώ στο 4,3% βρίσκεται ο Αλέκος Αλαβάνος.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο του β’ γύρου, καθώς εκεί ο Γιάννης Δημαράς συγκεντρώνει το 40,6% έναντι 30,2% του επισήμου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρού. Αν ισχύσει αυτό το σενάριο θα πρόκειται για τεράστια πολιτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε επίσης: Δεν έπεισε ο ανασχηματισμός δείχνουν δημοσκοπήσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε