Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΝΕΛ κατά Κουτσούμπα – Κυρίτση: Είναι οπαδοί του κόκκινου ολοκληρωτισμού

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ αντέδρασε σε αναφορά του ΓΓ του ΚΚΕ στη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

«Οι οπαδοί της ιδεολογίας του κόκκινου ολοκληρωτισμού δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα και την πολιτική νομιμοποίηση να αποδίδουν τίτλους δημοκρατικότητας», υποστήριξε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης.

Αφορμή για το «ξέσπασμα» Τοσουνίδη, ήταν αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής, με την οποία ασκούσε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζονται ως προοδευτικοί. «Είναι αυτός ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, εξοικειώνοντας μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και της νεολαίας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Τα «πυρά» Τοσουνίδη στράφηκαν και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, σχετικά με την δήλωσή του ότι δεν θυμάται να υπήρξαν νεκροί από μολότοφ. Δήλωση για την οποία πάντως δήλωσε μεταμέλεια.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ συσχέτισε την αποστροφή Κουτσούμπα με την δήλωση Κυρίτση. «Είναι, δυστυχώς, σε συνέχεια των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση, που επιχείρησε να νομιμοποιήσει τη χρήση βίας αναλόγως της ιδεολογικής της προέλευσης. Οι φασισμοί, κόκκινης ή μαύρης απόχρωσης, θεριεύουν όταν οι πολιτικές συμπεριφορές τραυματίζουν τη Δημοκρατία, στηρίζονται στη συκοφάντηση και στην ανοχή της βίας», είπε ο κ. Τοσουνίδης.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουμε ένα Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Πολιτών χωρίς συμβιβασμούς και πολιτικές σκοπιμότητες και υπερασπιζόμαστε την Εθνική Συμφιλίωση και την Ελεύθερη Έκφραση των Ελλήνων», κατέληξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις