Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άνοιξαν οι κάλπες – Ποιές κρίσιμες περιφέρειες θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές

– Με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών καλούνται να λάβουν αποφάσεις οι πολίτες
– Ποιές περιφέρειες και δήμοι θα κρίνουν τις εξελίξεις για τη χώρα
– Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί
– Όλες οι χρήσιμες λεπτομέρειες για τις εκλογές και την ψήφο σας

Oι κάλπες άνοιξαν και οι πολίτες προσέρχονται από τις επτά το πρωί για να λάβουν αποφάσεις, σε ένα άκρως θολό τοπίο ανάμεσα σε διλήμματα, πακέτα- βόμβες, ανθελληνικά δημοσιεύματα, spreads στα ύψη και πάλι και το φάντασμα της χρεωκοπίας να σκιάζει τη χώρα. Η εκλογική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ως τη δύση του ήλιου γύρω στις επτά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Singular Logic κ. Καρακαδά η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα υπάρξει στις 9.30 το βράδυ, καθώς μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει ενσωματωθεί το 10% των εκλογικών τμημάτων.

Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στις 11.30 στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός, ενώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στις 9.00 στην Πύλο. Στου Γκύζη, στο 41ο & 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών θα ψηφίσει η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στις 10.30 στο 27ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών στο Χαλάνδρι και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα ψηφίσει στο 41ο & 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στις 11.00.

Εκλογές που θα φέρουν εκλογές;

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μέχρι τελευταία στιγμής το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, λέγοντας πως οι πολίτες έχουν δίλημμα εάν θέλουν να συνεχίσουν μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή να πάμε πίσω σε περιπέτειες. Μάλιστα, αυτή τη φορά έκανε ένα βήμα περισσότερο, κάνοντας λόγο για αντιπατριωτικές απόπειρες υπονόμευσης μπροστά στις οποίες δεν θα διστάσει να πράξει αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες εννοώντας σαφώς πως εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τότε οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος. Πέρα από τους προφανείς λόγους που ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποφύγει προσφυγή στις κάλπες, το NewsIt σας αποκαλύπτει και τους 10 λόγους που οδηγούν τον κ. Παπανδρέου σε πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο

Πάντως, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει δημιουργήσει τριγμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τους δύο κορυφαίους υπουργούς, Εσωτερικών και Οικονομικών να εισηγούνται πρόωρες εκλογές μέχρι και τον Μάρτιο του 2011, ενώ στην αντίπερα όχθη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι άλλοι υπουργοί διαφωνούν.

Διαβάστε στο NewsΙt ποιοί υπουργοί τάσσονται υπέρ και ποιοί κατά

Πάντως, όσο πλησιάζει η ώρα της ψήφου για τους έλληνες πολίτες φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο με το που βρίσκεται ο πήχυς των κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να θεωρεί σίγουρες τουλάχιστον 4 περιφέρειες, ενώ η Νέα Δημοκρατία ποντάρει πολλά στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Διαβάστε για το ντέρμπυ της Κυριακής.

Πώς αντιδρά η οικονομία στις πρόωρες εκλογές

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως σκορπά φόβους και ανησυχία στις διεθνείς αγορές, οι οποίες δεν δίστασαν για άλλη μία φορά να τιμωρήσουν την χώρα, εκτοξεύοντας τα spreads πάνω από τις 936 μονάδες, σε επίπεδα δηλαδή που ήταν η Ελλάδα πριν καν μπει στον μηχανισμό στήριξης.

Διαβάστε το άρθρο για τα αποτελέσματα της πολιτικής αστάθειας

Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στην ουσία βλέπει τους κόπους των τελευταίων μηνών να καταστρέφονται, ενώ το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι καταστροφικές για την σταθερότητα της χώρας, ενώ εκφράζει έντονα τους φόβους ότι η εφαρμογή του Μνημονίου θα τεθεί σε κίνδυνο.

Από την ημέρα του διλήμματος του πρωθυπουργού στη Διακαναλική άρχισαν να πληθαίνουν ξανά οι φωνές για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας την επόμενη τριετία, φωνές που μέχρι τώρα είχαν σιγήσειθ. Μάλιστα, το Economist ξεκαθαρίζει ότι το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει μία δυσκίνητη κυβέρνηση συνασπισμού και να οδηγήσει τελικά την χώρα στην χρεωκοπία.

Όλες οι χρήσιμες λεπτομέρειες για την ημέρα των εκλογών

Επιστροφή πινακίδων και διπλωμάτων λόγω εκλογών

Πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς στις εκλογές

Πότε είναι άκυρο ένα ψηφοδέλτιο;

Τι, πως, που ψηφίζω

Πόσους σταυρούς μπορείτε να θέσετε στα ψηφοδέλτια στις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θέμα Newsit : Μήνυμα αδιαφορίας από τους ετεροδημότες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε