Πολιτική

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πέτσα: “Ο Μητσοτάκης έφερε ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία”

Κορυφώθηκε την Πέμπτη (04.06.2020) η ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την κρίση στην αγορά εξαιτίας του lockdown κατά του κορονοϊού.

Απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει ανεύθυνα στην οικονομία και εύχεται μικρόψυχα να βγει η Ελλάδα “πρωταθλήτρια στην ύφεση”, όπως είπε ο Αρχηγός του στη Βουλή πριν ένα μήνα, αναζητώντας πολιτικό σωσίβιο σε αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα”, η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι “έφερε ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Click4more: Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ – Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χαίρεται με καμία επιτυχία της χώρας

“Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγυρίζει γιατί «η οικονομία μπήκε με δυναμισμό στο πρώτο δίμηνο του έτους». Οι κυβερνητικοί «γκουρού» της ανάπτυξης ξεχνούν όμως ότι: – Παρέλαβαν οικονομία με ανάπτυξη 2,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. – Την έριξαν στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους όταν υποτίθεται θα κάλπαζε το επιτελικό κράτος της ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη. – Στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κατάφεραν να μετατρέψουν την ανάπτυξη σε ύφεση 0,9%. Ας μην επικαλεστούν το lockdown. Αυτό αφορά 15 μέρες το Μάρτιο από τις 90 του πρώτου τριμήνου του έτους. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης έφερε και επίσημα την ύφεση πριν καν έρθει η πανδημία. Όσο για τις αναφορές σε “μικρόψυχη” και “χαιρέκακη” αντιπολίτευση, πρέπει να έχει πολύ θράσος η ΝΔ του “Βάστα Σόιμπλε” για να τις χρησιμοποιεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή της κρίσης κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισής της. Αντί λοιπόν να ψάχνει προσχήματα, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων για ρευστότητα και τόνωση της ζήτησης, όπως περιγράφονται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι». Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες”, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
18
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 156
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης