Site icon NewsIT
11:09 | 27.11.14

Από παράταση μέχρι εκλογές με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι ξένοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Το ναυάγιο στο Παρίσι διαβάζεται με διάφορους τρόπους από τα ξένα μέσα αλλά και μεγάλους οικονομικούς οίκους.

Το Bloomberg επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο αναφέρει ότι θα υπάρξει μόνο μια παράταση τεχνικής φύσης μερικών εβδομάδων ή το πολύ ενός μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

Το πρακτορείο πάντως τονίζει ότι η πρόοδος μεταξύ των δυο πλευρών ήταν ελάχιστη και πως έμειναν μέχρι τέλους στις θέσεις τους και έτσι όλα είναι ανοιχτά για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα έρχεται όμως στο φως η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Barcays, η οποία υποβαθμίζει τις τιμές στόχους των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών διαβλέποντας υψηλό πολιτικό ρίσκο στη χώρα

Η Barcays υποβαθμίζει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 0,82 ευρώ από τα 0,92 ευρώ, για την την Πειραιώς στα 1,42 ευρώ από τα 2,12 ευρώ, για την Εθνική στα 2,31 ευρώ από τα 3,14 ευρώ και για τη Eurobank στα 0,39 ευρώ από τα 0,46 ευρώ.

Κατά την Barcays οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου είναι πιθανό να πυροδοτήσουν εθνικές εκλογές την άνοιξη με μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να έχει σχεδόν προεξοφληθεί.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version