Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποτέλεσμα… μηδέν στις διαπραγματεύσεις “μια ανάσα” πριν το Eurogroup – Νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα και η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, με τα “αγκάθια” (“κόκκινα” δάνεια, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, 100 δόσεις, γενόσημα) να παραμένουν. Προηγήθηκε σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο ίδιος έστειλε …μήνυμα για την ασφάλεια της πρώτης κατοικίας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών χθες το βράδυ, με τις σημαντικότατες διαφορές να εντοπίζονται σε ό,τ ι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών και τις 100 δόσεις. Οι δύο πλευρές φαίνεται πως βρίσκονται πολύ μακριά από συμφωνία…

Νέα τηλεδιάσκεψη με στόχο τη συμφωνία πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ στις 18:30 ώρα Ελλάδας θα συνεδριάσει το EuroWorking Group μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όλα αυτά την ώρα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, όπου η ελληνική πλευρά ήθελε να προσδώσει χαρακτήρα… διαδικαστικό. Να έχει λύσει, δηλαδή, τα θέματα – “αγκάθια” και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να συνεδριάσουν απλά για να δώσουν το “πράσινο φως” στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Το μήνυμα Τσίπρα

Μήνυμα στους δανειστές έστειλε για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό θέμα το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

‘Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων”.

Η συνεδρίαση άρχισε στις 3 μ.μ. το μεσημέρι του Σαββάτου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποχώρησε περίπου δύο ώρες αργότερα.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε