Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρνητική απάντηση Βούτση σε Γεννηματά για σύσταση επιτροπής για τα θέματα με την Εκκλησία

Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
photo eurokinissi

Αρνητική είναι η θεσμική απάντηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στο αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στο αίτημα να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τα θέματα της Εκκλησίας – Πολιτείας αλλά και για την συμφωνία Πρωθυπουργού – αρχιεπισκόπου για την περιουσία της Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όπως είχε δεσμευτεί όταν έλαβε την επιστολή της κυρίας Φώφης Γεννηματά έδωσε την απάντησή του στο αίτημα κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων. Ο κ. Νίκος Βούτσης , μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα και τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔτΠ σχετικά με το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για την συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού για την περιουσία της Εκκλησίας , ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μπορεί να ερωτηθεί για τον διάλογο που γίνεται μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, και σε κάθε περίπτωση εάν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία αυτή θα έρθει για συζήτηση στην Βουλή, όπου όλοι θα μπορέσουν να τοποθετηθούν.

Ενώ για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους υπάρχει συζήτηση που γίνεται την Ειδική Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/12/5152.pdf”]

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις