Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος : Στο αρχείο οι έρευνες για «Ελληνική Λύση» και Παππά

Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος : Στο αρχείο οι έρευνες για «Ελληνική Λύση» και Παππά

Αρχειοθετήθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, έρευνα που είχε ανοίξει με αφορμή καταγγελίες πρώην βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» για τα «μαύρο χρήμα» στο κόμμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη με εντολή του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ερευνήθηκαν τόσο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος όσο και οι δύο καταγγέλλοντες, πρώην βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης», οι οποίοι αποχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες μετά την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος να συμμετέχουν στις εκλογές σε άλλες περιφέρειες από αυτές στις οποίες εκλέχθηκαν λόγω δημοσιευμάτων πως συνδιαλέγονταν με τη Νέα Δημοκρατία. 

Υπενθυμίζεται πως σε αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του ο αποχωρήσας από την «Ελληνική Λύση» Αντώνης Μυλωνάκης, αλλά και η επίσης αποχωρήσασα Αικατερίνη Αλεξοπούλου είχαν αναφέρει ότι έδιναν στο κόμμα χρήματα χωρίς αποδείξεις και συγκεκριμένα 500 ευρώ το μήνα.

Στο αρχείο και η έρευνα για Παππά 

Από την ανεξάρτητη αρχή, αρχειοθετήθηκε και η έρευνα για για δωροληψία του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  Νίκου Πάππα.

Τη συγκεκριμένη έρευνα είχε «προκαλέσει» η διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Τα κλιμάκια της Αρχής, ερεύνησαν την πορεία των 3εκ. ευρώ που όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε από την οικογένεια Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Ν. Παππά για να συμμετάσχει  στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες.

 


Από τον έλεγχο δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του κ. Παππά ούτε ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τους Χούρι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις