Πολιτική

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Αν θέλετε διάλογο, πάρτε το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε ακραία προκλητικός, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί το χθεσινό φάουλ του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αλλά η Αθήνα σήκωσε το «γάντι» και του απάντησε σε ηχηρό τόνο! Η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο, κρίμα που η Τουρκία δεν το… καταλαβαίνει, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της  συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές σε απάντηση των όσων ισχυρίστηκε λίγο νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Click4more Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Σου απαντώ με έξι λέξεις – Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

Η Αθήνα χαρακτήρισε «ευχής έργο» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο (και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει», κατέληξαν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα λέει ψέματα

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για να αποφύγει τον διάλογο! Και αυτό γιατί η Αθήνα διέψευσε ότι διεξάγονται συνομιλίες στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία για μια αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτός που ψεύδεται δεν είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. «Αυτό δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας. (…) Δεν είναι υπέρ ενός διαλόγου».

Click4more Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, ο Στόλτενμπεργκ είχε έρθει σε επαφή με τα δύο μέρη και είχε πάρει το πράσινο φως απ’ αυτά πριν ανακοινώσει τις συνομιλίες. «Αυτός που πιστεύει πως έχει δίκιο δεν αποφεύγει τον διάλογο. Η Ελλάδα γνωρίζει πως έχει άδικο. Οι ευρωπαϊκές χώρες το γνωρίζουν επίσης», δήλωσε. «Είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο, αλλά χωρίς προϋποθέσεις».

Ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε επίσης εναντίον της Γαλλίας, την οποία κατηγόρησε ότι «ενθαρρύνει» την Ελλάδα και ότι δρα με τρόπο «υστερικό».

«Συμβουλεύουμε τη Γαλλία να εγκαταλείψει αυτή την υστερική στάση που δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Αποτελούμε μέρος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ. «Η Γαλλία θα έπρεπε να έρθει να συζητήσει μαζί μας το πώς θα δουλέψουμε μαζί. Μια τέτοια στάση θα ήταν προς όφελος όλων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2
Άδωνις Γεωργιάδης: Έξαλλος με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι το 70% μισεί τη ΝΔ – «Το “σας μισώ” σημαίνει εμφύλιος, πολιτική καταστροφή»
«Ο κ. Μαργαρίτης είπε πως μπορεί η ΝΔ να παίρνει 30% στις δημοσκοπήσεις αλλά το υπόλοιπο 70% την μισεί! Όταν λες για κάποιον ότι τον μισείς, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος, είναι εχθρός σου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
20