Πολιτική

Αχτσιόγλου από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις συλλογικές συμβάσεις

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Για την διαπραγμάτευση, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση, όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου. Είπε οτι οι εργαζόμενοι πρεπει να έχουν ενα πλαίσιο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Επίσης αναφέρθηκε και στην έκρηξη που έγινε στο υπουργείο και είπε πως είναι σε αναμονή για το πορισμα της αντιτρομοκρατικής.

Η υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οδό Μητροπόλεως, με στελέχη της υπηρεσίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της “μαύρης” εργασίας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στο νομό. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και γενικότερα στο προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

Η κ. Αχτσιόγλου, είπε, πως τώρα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Νωρίτερα, η υπουργός Εργασίας επισκέφτηκε και το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και συνάντησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Καρυπίδη και συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα που τους απαασχολούν. Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι η μοναδική στη χώρα που διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι. Τόνισε πως υπάρχει σωρεία καταγγελιών απο σωματεία εργαζομένων.

Ακόμη, η Υπουργός εργασίας συναντήθηκε και με εργαζόμενους από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια συναντήθηκε και με την επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με πληροφορίες από Thousand News, Thessnews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου