Πολιτική

Αυγέρη στο Live News για τις δηλώσεις Τσακαλώτου: «Ας αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση»

«Εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη για τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας την απόφασή του να διαγράψει από το κόμμα τους κκ. Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και εξελίξεων στην Κουμουνδούρου.

«Όσοι διαγράφηκαν από τον πρόεδρο, έθεσαν οι ίδιοι εαυτούς εκτός κόμματος», συμπλήρωσε η Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο Live News εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Με τον κ. Φίλη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε βρεθεί μέσα στη Βουλή. Πόσα πράγματα πρέπει να ειπωθούν και πόσες προσβολές να αθροιστούν εις βάρος του προέδρου, του κόμματος και των μελών του;». «Συκοφαντίες που αμαυρώνουν την εικόνα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπονται», σημείωσε η ίδια και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα ζήτημα προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας. Με το να εξαπολύουν τέτοιες κατηγορίες που είναι συκοφαντίες αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος και θολώνουν το πολιτικό μήνυμα προς την κοινωνία. Ξεπέρασαν τα όρια. Έχει να κάνει με συκοφαντία και υπονόμευση».

«Ας αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση», είπε, απαντώντας για την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη για τις διαγραφές των τριών πρωτοκλασσάτων στελεχών του κόμματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο αποκεφαλισμός εξ΄αποστάσεως δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς».

«Ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη των λόγων και των πράξεών του. Ας μη χρησιμοποιούμε τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς», πρόσθεσε. 

 

«Μπορεί κάποιοι να μην το έχουν χωνέψει για τα καλά, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά με τη νέα προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπήρξαν στελέχη του κόμματος που μπορεί να μην ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα και προτάσσουν την ενότητα.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε τις ωδίνες του νέου»

«Θεωρώ ότι στον ένα μήνα που έχουμε μετά το αποτέλεσμα και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από τον νέο πρόεδρο και όλα τα στελέχη. Στέκομαι στο πλευρό όσων θεωρούν ότι κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε απάντηση στο μήνυμα της κοινωνίας», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

«Θεωρώ ότι έχουν συντελεστεί σημαντικές εξελίξεις αυτό τον μήνα, που σε 8 χρόνια δεν έχουν γίνει. Το ότι ταρακουνήθηκαν τα νερά, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση. Αυτή τη στιγμή ζούμε τις ωδίνες του νέου. Με ωδίνες γεννιέται το καινούριο, θα το ξεπεράσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7