Πολιτική

Δένδιας: Δεν θα αφήσουμε παιχνίδια των Τούρκων στην πλάτη μας!

Μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί παιχνίδια στην πλάτη της έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Δεν θα αφήσουμε τα παιχνίδια των Τούρκων να παίζονται στην πλάτη μας», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (09.10.2019) στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Δεν μπορεί η Τουρκία να προσπαθεί να εκβιάσει την ΕΕ με το μεταναστευτικό, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας και αναφέρθηκε στον μηχανισμό που προωθεί η κυβέρνηση, με τον οποίον -όπως είπε- «θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων μας».

Ερωτηθείς σχετικά με την ασάφεια των ΗΠΑ ως προς το θέμα της Συρίας, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι, όσον αφορά στην Ελλάδα, «δεν μας έχει δώσει το δικαίωμα η αμερικανική διοίκηση να αμφιβάλουμε ουδέποτε για την αξιοπιστία της».

Υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Μάικ Πομπέο δεν πήγε στην Άγκυρα κατά την πρόσφατη περιοδεία του, υπογραμμίζοντας ότι «στα δικά μας αυτιά ελέχθησαν καθαρά και σταράτα πράγματα. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ ότι όσα μας είπε δεν θα τηρηθούν προς εμάς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο απρόβλεπτος είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς επιδιώκουμε να είμαστε σοβαροί και προβλέψιμοι παίκτες στην περιοχή. Θέλουμε να ξέρουν όλοι τις κόκκινες γραμμές μας. Παίζουμε στη σκακιέρα του διεθνούς δικαίου, όχι των κανονιοφόρων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης