Πολιτική

Δημοψήφισμα 2015: Το “ναι” σημαίνει … εκλογές

Το μήνυμα του Μαξίμου είναι ξεκάθαρο από όλα τα στελέχη. “Όχι” στο δημοψήφισμα. Τσίπρας, Παππάς, Κωνσταντοπούλου σε τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις χθες τη νύχτα είπαν ότι το “ναι” σημαίνει πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ξεκαθάρισε ότι με ένα “ναι” στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει νόμο του κράτους τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία με τους Θεσμούς, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι στη συνέχεια θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Με ανάλογη φρασεολογία ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Mega άφησε σαφέστατα να εννοηθεί, ότι ένα “ναι” στο δημοψήφισμα οδηγεί τη χώρα αμέσως μετά σε εκλογές, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΙ ήταν το τρίτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι δεν αποζητά να κρατήσει κάποια καρέκλα.

Με άλλα λόγια σε όλους του τόνους η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι υποχρεωτικά θα αποδεχθεί τη συμφωνία σε περίπτωση που αυτό είναι το αποτέλεσμα της κάλπης του δημοψηφίσματος, ωστόσο θα οδηγήσει τη χώρα ξανά στις κάλπες διότι αρνείται να υπηρετήσει όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο των Θεσμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 5
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31