Πολιτική

Διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup! “Οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018”

- Στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου, το Eurogroup προχώρησε σε συμφωνία για την Ελλάδα
- “Ξεκλείδωσε” η δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ
- "Για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μετά τη συμφωνία του 2015"
- "Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν από τρεις εβδομάδες"

Μήνυμα ελπίδας έστειλε στον ελληνικό λάο ο Αλέξης Τσίπρας με το σημερινό του διάγγελμα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για τη χώρα μας, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο. 

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στις δηλώσεις του πως η κυβέρνηση είναι απολύτα ικανοποιημένη και αισθάνεται δικαιωμένη, μετά τη συμφωνία το καλοκαίρι του 2015. Όπως είπε χαρακτηστικά, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά υπάρχει αχτίδα φωτός.

 

 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τελευταία παράγραφο του κειμένου της συμφωνίας, που αφορά -όπως είπε- το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

 

“Χθες ήταν μετά από καιρό μια καλή ημέρα για την Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές. Για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων στήριξης. Σήμερα, ίσως για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί μετά από πολλή υπομονή και επιμονή φτάσαμε επιτέλους στο αποτέλεσμα. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν από τρεις εβδομάδες και επιμείναμε. Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, πλεονάσματα χαμηλότερα και ρήτρα ανάπτυξης.

Η πιο σημαντική δέσμευση βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο και αφορά για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018″.  

Και συνέχισε λέγοντας: “Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός. Και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό μήνυμα του, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.

Κατόπιν αυτών, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι “τώρα δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας”, “τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία”.

Για να τονίσει: “Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό”.

“Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις,” “να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυστηρή απάντηση από το ΥΠΕΞ στις απειλές Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την εξωτερική της πολιτική, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
«Τόσο η διμερής συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, όσο και η τριμερής Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ, όπως άλλωστε και όλες οι λοιπές σε τριμερές σχήμα συνεργασίες της Ελλάδας, έχουν ειρηνικό σκοπό και δεν στρέφονται εναντίον τρίτων» ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 50
Kυριάκος Μητσοτάκης: Η τρυφερή φωτογραφία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι στα Χανιά και οι ευχές για το «Χριστός Ανέστη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, παρακολούθησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Κορακιών στα Χανιά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι 6
Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη: Να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας – Η πατρίδα χρειάζεται επανεκκίνηση
Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών, τονίζοντας πως συμβολίζουν τη μετάβαση από την...
Νίκος Ανδρουλάκης 6