Πολιτική

Διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία στο Eurogroup! “Οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018”

- Στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου, το Eurogroup προχώρησε σε συμφωνία για την Ελλάδα
- “Ξεκλείδωσε” η δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ
- "Για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μετά τη συμφωνία του 2015"
- "Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν από τρεις εβδομάδες"

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα ελπίδας έστειλε στον ελληνικό λάο ο Αλέξης Τσίπρας με το σημερινό του διάγγελμα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για τη χώρα μας, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο. 

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στις δηλώσεις του πως η κυβέρνηση είναι απολύτα ικανοποιημένη και αισθάνεται δικαιωμένη, μετά τη συμφωνία το καλοκαίρι του 2015. Όπως είπε χαρακτηστικά, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά υπάρχει αχτίδα φωτός.

 

 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τελευταία παράγραφο του κειμένου της συμφωνίας, που αφορά -όπως είπε- το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

 

“Χθες ήταν μετά από καιρό μια καλή ημέρα για την Ελλάδα. Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές. Για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων στήριξης. Σήμερα, ίσως για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί μετά από πολλή υπομονή και επιμονή φτάσαμε επιτέλους στο αποτέλεσμα. Πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν από τρεις εβδομάδες και επιμείναμε. Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, πλεονάσματα χαμηλότερα και ρήτρα ανάπτυξης.

Η πιο σημαντική δέσμευση βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο και αφορά για το οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018″.  

Και συνέχισε λέγοντας: “Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός. Και άλλο να βλέπεις μπροστά σου το δρόμο της εξόδου”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό μήνυμα του, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup.

Κατόπιν αυτών, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι “τώρα δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας”, “τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία”.

Για να τονίσει: “Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό”.

“Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις,” “να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε”, υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 23
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
91