Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απατεώνες χρησιμοποιούν το πρόσωπό του για να βγάλουν χρήματα

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν βίντεο με τον  ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για να κάνουν διαδικτυακή απάτη.

Στο βίντεο που διακινείται και είναι προϊόν διαδικτυακής απάτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσιάζει, σε συνέντευξή του, «νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ» για «επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου»

Η σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ αναφέρει:

«Μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing) εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και απευθείας σε τηλεφωνικές συσκευές με μηνύματα μέσω viber, αυτή τη φορά με πλαστοπροσωπία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με ψευδή τίτλο: “Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή”.

Συγκεκριμένα, διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο ΓΓ της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, “νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ” για “επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου” και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι “Fluxion Oil”!

Επιπλέον, οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους.

Πέρα από την αναγκαία διάψευση, εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό, υπάρχουν ντοκουμέντα» λέει ο Νίκος Βλαχάκος
Αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε τουρκική κατάρριψη, επιμένει ότι η πλήρης αλήθεια καλύπτεται από πέπλο σιωπής
Νίκος Βλαχάκος
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν φυσικό αέριο την ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
Η υιοθέτηση από τις Βρυξέλλες της νομοθεσίας RePowerEU, που προβλέπει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών από τη Ρωσία έως το φθινόπωρο του 2027, συνιστά -όπως αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα- ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ