Πολιτική

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον “γενναίο” Ζάεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει παρά την αποχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε, αργά το βράδυ της Κυριακής (30.09.2018) για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ποσοστό του “ναι” στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνά το 90% και ο Ζόραν Ζάεφ χαμογελά. Κι ας ξέρει πως το μεγάλο ποσοστό της αποχής “ψαλιδίζει” τη νίκη του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ήταν ίσως ο πρώτος που τηλεφώνησε στον ηγέτη της ΠΓΔΜ για τα συγχαρητήρια.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Η πρώτη, επίσημη, αντίδραση από την Αθήνα ήταν εκείνη από το υπουργείο Εξωτερικών, με μια ανακοίνωση που κράτησε αποστάσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα “αντιφατικό” και σημείωσε ότι είναι συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών. “Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας“, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα είχε έρθει ένα tweet… “βόμβα” από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άκυρο και εμφανίστηκε δικαιωμένος για τη στάση του.

Δείτε το tweet του υπουργού Άμυνας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115