Πολιτική

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον “γενναίο” Ζάεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει παρά την αποχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε, αργά το βράδυ της Κυριακής (30.09.2018) για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ποσοστό του “ναι” στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνά το 90% και ο Ζόραν Ζάεφ χαμογελά. Κι ας ξέρει πως το μεγάλο ποσοστό της αποχής “ψαλιδίζει” τη νίκη του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ήταν ίσως ο πρώτος που τηλεφώνησε στον ηγέτη της ΠΓΔΜ για τα συγχαρητήρια.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Η πρώτη, επίσημη, αντίδραση από την Αθήνα ήταν εκείνη από το υπουργείο Εξωτερικών, με μια ανακοίνωση που κράτησε αποστάσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα “αντιφατικό” και σημείωσε ότι είναι συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών. “Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας“, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα είχε έρθει ένα tweet… “βόμβα” από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άκυρο και εμφανίστηκε δικαιωμένος για τη στάση του.

Δείτε το tweet του υπουργού Άμυνας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ Κοροβέση διαψεύδει τα σενάρια προσχώρησης στο ΠΑΣΟΚ: «Μόνο το γραφείο μου είναι στη Χαριλάου Τρικούπη»
Η ανεξάρτητη βουλευτής αποσυνδέει την αποχώρησή της από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη από ενδεχόμενη μετακίνησή της, μιλά για «δύσκολη πολιτική απόφαση» και δηλώνει ότι παραμένει στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Μυρτώ Κοροβέση
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
19
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15