Πολιτική

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον “γενναίο” Ζάεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει παρά την αποχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε, αργά το βράδυ της Κυριακής (30.09.2018) για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα.

Το ποσοστό του “ναι” στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνά το 90% και ο Ζόραν Ζάεφ χαμογελά. Κι ας ξέρει πως το μεγάλο ποσοστό της αποχής “ψαλιδίζει” τη νίκη του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ήταν ίσως ο πρώτος που τηλεφώνησε στον ηγέτη της ΠΓΔΜ για τα συγχαρητήρια.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Η πρώτη, επίσημη, αντίδραση από την Αθήνα ήταν εκείνη από το υπουργείο Εξωτερικών, με μια ανακοίνωση που κράτησε αποστάσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα “αντιφατικό” και σημείωσε ότι είναι συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών. “Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας“, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα είχε έρθει ένα tweet… “βόμβα” από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άκυρο και εμφανίστηκε δικαιωμένος για τη στάση του.

Δείτε το tweet του υπουργού Άμυνας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μαριάς Καρυστιανού: Όσο μιλάει για θέματα που δε γνωρίζει, εκτίθεται
«Προς ενημέρωση της, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος που με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη αποκάλυψε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και οδήγησε σε όλες τις δικαστικές νίκες» αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο: Ενέργεια, Τεχνητή Νοημοσύνη και παράνομος στοιχηματισμός στην ατζέντα
Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι επιπτώσεις της ΑΙ στον πολιτισμό, ρυθμίσεις για παράνομα τυχερά παίγνια και συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και παρεμβάσεις για Δικαιοσύνη και στεγαστική αρωγή
Μητσοτάκης σε Υπουργικό Συμβούλιο
Μαρία Καρυστιανού: Μου έταξαν το υπουργείο Δικαιοσύνης, απέρριψα την πρόταση – Πριν το καλοκαίρι η ανακοίνωση του νέου κόμματος, μας ζορίζει η ονομασία
«Έχω περάσει από πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Όταν ο γιος μου ήταν 8-9 ετών, είχα 20 ευρώ για να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ και είδε ένα παιχνίδι... Ήθελα να κλαίω»
Μαρία Καρυστιανού
126
Αντιπαράθεση Φλωρίδη και Φάμελλου για τις εκταφές των Τεμπών: «Τα πράγματα εξελίσσονται όπως προβλέπει η νομοθεσία », «Πάρτε θέση»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέγραψε τη διαδικασία που προβλέπεται για εκταφές και εξετάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι, αν υπάρξει αδυναμία από ελληνικά εργαστήρια, θα αναζητηθούν πιστοποιημένα του εξωτερικού, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σαφή πολιτική τοποθέτηση της κυβέρνησης
Φλωρίδης και Φάμελλος