Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον “γενναίο” Ζάεφ

Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον “γενναίο” Ζάεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ πανηγυρίζει παρά την αποχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος που του τηλεφώνησε, αργά το βράδυ της Κυριακής (30.09.2018) για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα.

Το ποσοστό του “ναι” στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεπερνά το 90% και ο Ζόραν Ζάεφ χαμογελά. Κι ας ξέρει πως το μεγάλο ποσοστό της αποχής “ψαλιδίζει” τη νίκη του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ήταν ίσως ο πρώτος που τηλεφώνησε στον ηγέτη της ΠΓΔΜ για τα συγχαρητήρια.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία τους, ο Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας».

Η πρώτη, επίσημη, αντίδραση από την Αθήνα ήταν εκείνη από το υπουργείο Εξωτερικών, με μια ανακοίνωση που κράτησε αποστάσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ. Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα “αντιφατικό” και σημείωσε ότι είναι συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας των Πρεσπών. “Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας“, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα είχε έρθει ένα tweet… “βόμβα” από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άκυρο και εμφανίστηκε δικαιωμένος για τη στάση του.

Δείτε το tweet του υπουργού Άμυνας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις