Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΕΦ.ΣΥΝ.: Απολογητικός ο Καμμένος όταν τον πήρε τηλέφωνο ο Τσίπρας

ΕΦ.ΣΥΝ.: Απολογητικός ο Καμμένος όταν τον πήρε τηλέφωνο ο Τσίπρας

Ο Πάνος Καμμένος είναι το πρόσωπο των ημερών μετά τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ περί εναλλακτικού σχεδίου στο Σκοπιανό αλλά και τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά φαίνεται πως της δήλωσης αυτής είχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα.

Το τηλεφώνημα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Άμυνας, έγινε για να του ζητήσει εξηγήσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, την Παρασκευή (12.10.2018). Και Πάνος Καμμένος τις… έδωσε.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Πέμπτης, πως στις ΗΠΑ «έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν είχε μιλήσει με τον κυβερνητικό του εταίρο.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε αν είχε μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο, η ΕΦ.ΣΥΝ. αποκαλύπτει ότι το τηλεφώνημα έγινε και μάλιστα ο υπουργός Άμυνας ήταν και… απολογητικός προς τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εκείνος που αποφάσισε να σηκώσει το τηλέφωνο για να καλέσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Του ζήτησε εξηγήσεις για όσα είπε αλλά και για ποιος λόγους διαφοροποιήθηκε από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για το Μακεδονικό, εκθέτοντάς τη σε μεγάλο βαθμό, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, αναφέρει η ΕΦ.ΣΥΝ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος απολογήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. Του είπε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως όλες οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων και ότι δεν παρουσιάστηκε κάτι στους συνομιλητές του με επίσημη μορφή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις