Πολιτική

Εκλογές “αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης” είπε ο Βούτσης – Παπαδημούλης: Το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ ράγισε

- Εν αναμονή ανασχηματισμού, βέβαιες οι εκλογές το φθινόπωρο
- Στις 17:30 στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας
- Η κυβέρνηση βρέθηκε χθες κοντά στην πτώση είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης
- "Διαφωνούμε με τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας αλλά θα την εφαρμόσουμε" είπε
- Παπαδημούλης κατά Λαφαζάνη: Δεν είναι αριστερό το Grexit ούτε η δραχμή
- "Να κάνουμε κυβέρνηση χωρίς καπετανάτα"

ΣΥΡΙΖΑ σε νευρική κρίση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα, η συμφωνία πέρασε οριακά από το κυβερνητικό μπλοκ και το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε μια ανάσα από την πτώση. Το παραδέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που προανήγγειλε εκλογές το φθινόπωρο.

“Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης” είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Κόκκινο, λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με τους δανειστές. Μόνο που υπερψηφίστηκαν με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, αφού από το κυβερνητικό μπλοκ τα “Ναι” ήταν 123, μόλις 3 πάνω από το όριο που ο κ. Βούτσης έθεσε “ελάχιστο ηθικό και πολιτικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις εκλογές είπε πως “είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις”.

“Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε – όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή”, επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Παπαδημούλης: Ράγισε το γυαλί

Το γυαλί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ραγίσει και πλέον ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση “χωρίς καπετανάτα” είπε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για συντρόφους του που έχουν ατζέντα τη δραχμή και πρόσθεσε πως “η συμφωνία είναι ακόμα στον αέρα και καραδοκούν οι Σόιμπλε του Grexit”.

Ζήτησε δε καθαρές προτάσεις, τονίζοντας πως “δεν μπορεί το κόμμα που ηγείται της χώρας να έχει ατζέντα και ευρώ, που είναι το επίσημο πρόγραμμά του, και δραχμή. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
3
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
19
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37