Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ειδικό δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Ειδικό δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη

Στην πρώτη τους τοποθέτηση επί των κατηγοριών, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. 

Η Ελένη Τουλουπάκη με 11 μόλις λέξεις αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, αναφέροντας: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές».

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά πιο αναλυτικός ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε :  «Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για τη μη αποστολή αμελλητί της δικογραφίας στη Βουλή δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ευθύνη. Όπως προκύπτει, τα έγγραφα κατατέθηκαν στην κυρία Ράικου πριν την αντικαταστήσει η κ. Τουλουπάκη και εκείνη αποφάσισε να τα συσχετίσει με τη δικογραφία της Νοβάρτις και να μην τα στείλει στη Βουλή».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αρνήθηκε και την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κι έκανε λόγο για ψεύδη των εισαγγελικών λειτουργών που τον κατήγγειλαν.

«Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο λόγο τους, αλλά με το λόγο τους απέναντι στο δικό τους λόγο, στις καταθέσεις τους. Εκτός από τις αντιφάσεις, στα όρια του παραλογισμού, κατέθεσαν και διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Η αλήθεια είναι σταθερό σημείο αναφοράς. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς, αν είναι ειλικρινής, τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι, ξεχνάς και αναγκάζεσαι να βρεις νέα ψεύδη για να καλύψεις τα παλιά» τόνισε.

Οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν στο ειδικό δικαστήριο και τους μάρτυρες υπεράσπισης τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις