Πολιτική

Εκλογές 2014: “Μονόδρομος” για Κουβέλη οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές, μέσα στο 2014, προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αποκλείει την συνεργασία με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και στην ανάγκη ανασύστασης της κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει: “Εκτιμώ ότι η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν τα μέτρα που έρχονται, θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2014”. 

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως σε μια παλιότερη δήλωσή του περί εκλογών έλεγε ότι “η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Προσέθετα, μάλιστα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αναγκαία, αν επιβληθούν νέα επαχθή μέτρα. Σήμερα, βρισκόμαστε σε άλλο περιβάλλον. Άλλα μέτρα ήρθαν με το πολυνομοσχέδιο και άλλα προαναγγέλλονται με το μεσοπρόθεσμο. Οι κάλπες θα αποδειχθούν μονόδρομος”.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας, για να οδηγήσει στις σημερινές συνθήκες σε προοδευτικές εξελίξεις, σε εξελίξεις δηλαδή που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ξαναδώσουν ελπίδα στη νέα γενιά, χρειάζεται να έχει δύο προϋποθέσεις, ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

“Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ευθέως όχι”

“Η μία είναι προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και η δεύτερη δέσμη ρητών δεσμεύσεων ότι αυτό θα τηρηθεί. Για να υπάρξει ωστόσο κυβερνητικό πρόγραμμα απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις. Με ρωτάτε αν αυτές θα μπορούσαν να υπάρξουν με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ ευθέως όχι. Για να υπάρξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις ή να λειτουργεί, εν σχέσει με το νόμισμα της χώρας, όπως ακριβώς το εκκρεμές”, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μιας κεντροαριστεράς που, όπως τόνισε, δεν μπορεί να είναι δορυφόρος κανενός. Εκτίμησε ότι “η κεντροαριστερά είναι κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα και η ανασύστασή της είναι πολιτικό καθήκον για όσους δεν αποδεχόμαστε το περιβάλλον που δημιουργεί αυτός ο άγονος νέος διπολισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που για να καθορίσει αποφασιστικά τις εξελίξεις η κεντροαριστερά, χρειάζονται καθαρές γραμμές και όχι σύγχυση. Χρειάζεται, με άλλα λόγια, σαφές μέτωπο στις συντηρητικές πολιτικές, όπως είναι αυτές που εκφράζει και προωθεί η σημερινή κυβέρνηση”.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε και για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο από τις συναντήσεις στις Κάννες, εκτιμώντας πως “υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν διαφανή πολιτική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φ.Κουβέλης: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014

Άνοιγμα στους… ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ κάνει ο Κουβέλης

Κουβέλης: “Η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς”

Κουβέλης για Βενιζέλο: Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με εκβιαστικά διλήμματα – Οι 5 προτάσεις της ΔΗΜΑΡ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 3
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 12
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142