Πολιτική

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Κατεβαίνουμε με την Κωνσταντοπούλου – Όχι συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Είναι οριστική η συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου στις εκλογές, δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης που επιτίθεται στον Α. Τσίπρα προσθέτοντας πως είναι ψέμμα πως δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες στη δραχμή και πως το ευρώ ήταν δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι οριστική η συμπόρευσή της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Λαϊκή Ενότητα, απλώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της συμπόρευσης αυτής ξεκαθάρισε ο Π. Λαφαζάνης αποκλείοντας ταυτόχρονα συνεργασία με τα μνημονιακά κόμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απηύθυνε νέο κάλεσμα στο ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας μέσω ΣΚΑΪ απάντησε στον Α. Τσίπρα πως δεν έχει κηρύξει εμφύλιο σε καμία πλευρά, αλλά πόλεμο με μνημόνια και πολιτικές και τα μνημόνια θα ακυρωθούν.
”Είναι ψεύδος και μύθος ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες στη δραχμή, έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο, δεν θα χρησιμοποιούμε δανεικά για να πληρώσουμε. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εκτός ευρώ και είναι μια χαρά.
Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πέρασε στην αντίπερα όχθη.
Η κυβέρνηση ήθελε την Ελλάδα προσκολλημένη στο ευρώ ό,τι και να γίνει, πάση θυσία στο ευρώ, ήταν δόγμα. Το μνημόνιο είναι μια γερμανική κοινωνική φυλακή υψίστης ασφαλείας που κανείς δεν μπορεί να αποδράσει, είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα στο γερμανικό νόμισα.
Το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, κηδεμονία, υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια.
Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί να πάει έτσι η χώρα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ”.

Πηγή ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής: «Αρνητική εξέλιξη η κύρωση του τουρκολιβυκού» – Πώς σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς
«Οποιοδήποτε αίτημα για εκχώρηση άδειας από την Τουρκία για το καλώδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είτε αυτό ονομαστεί ενημέρωση είτε ανακοίνωση είτε όπως αλλιώς» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
49
Παύλος Μαρινάκης: Το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου θα προχωρήσει κανονικά, δεν ζητάμε άδεια από την Τουρκία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο «παράνομο και ανυπόστατο», σημειώνοντας ότι μια κοινοβουλευτική απόφαση δεν μπορεί να νομιμοποιήσει μια συμφωνία που στερείται νομικής βάσης
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέναντι σε αναθεωρητικές διεκδικήσεις γειτόνων μας απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες – Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία
Στην κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συμφωνία της Μονής Σινά με την Αίγυπτο αλλά και το σκάνδαλο στο μπάσκετ
Κυριάκος Μητσοτάκης 29
ΕΛΑΣ: Οι περιοδείες Τσίπρα, το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς το Συνέδριο
Οι περιοδείες Τσίπρα στην περιφέρεια, η διαμόρφωση κυβερνητικού προγράμματος και η προετοιμασία των ψηφοδελτίων καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας 17