Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Κατεβαίνουμε με την Κωνσταντοπούλου – Όχι συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Είναι οριστική η συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου στις εκλογές, δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης που επιτίθεται στον Α. Τσίπρα προσθέτοντας πως είναι ψέμμα πως δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες στη δραχμή και πως το ευρώ ήταν δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Είναι οριστική η συμπόρευσή της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Λαϊκή Ενότητα, απλώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της συμπόρευσης αυτής ξεκαθάρισε ο Π. Λαφαζάνης αποκλείοντας ταυτόχρονα συνεργασία με τα μνημονιακά κόμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απηύθυνε νέο κάλεσμα στο ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας μέσω ΣΚΑΪ απάντησε στον Α. Τσίπρα πως δεν έχει κηρύξει εμφύλιο σε καμία πλευρά, αλλά πόλεμο με μνημόνια και πολιτικές και τα μνημόνια θα ακυρωθούν.
”Είναι ψεύδος και μύθος ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε φάρμακα και πρώτες ύλες στη δραχμή, έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο, δεν θα χρησιμοποιούμε δανεικά για να πληρώσουμε. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εκτός ευρώ και είναι μια χαρά.
Το ευρώ ήταν το δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πέρασε στην αντίπερα όχθη.
Η κυβέρνηση ήθελε την Ελλάδα προσκολλημένη στο ευρώ ό,τι και να γίνει, πάση θυσία στο ευρώ, ήταν δόγμα. Το μνημόνιο είναι μια γερμανική κοινωνική φυλακή υψίστης ασφαλείας που κανείς δεν μπορεί να αποδράσει, είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα στο γερμανικό νόμισα.
Το μνημόνιο σημαίνει απεριόριστη λιτότητα, κηδεμονία, υποτέλεια για 10 χρόνια, 20 χρόνια.
Δεν μπορούμε να φύγουμε από την ύφεση με τη μνημονιακή κηδεμονία, δεν μπορεί να πάει έτσι η χώρα. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φετίχ”.

Πηγή ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε