Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Κυβέρνησε 213 ημέρες και παρέδωσε τα “κλειδιά” του Μαξίμου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα “κλειδιά” του Μεγάρου Μαξίμου παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, το βράδυ της Πέμπτης.

Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο μετά τις 20.30 έγινε η παράδοση – παραλαβή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η θητεία του κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο, ύστερα από 213 ημέρες.

“Θεωρώ πως η παρουσία σας, η δική σας και όλων των άλλων υπουργών, θα είναι εγγύηση για την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης όσο και για την διεκπεραίωση κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Εμείς πλέον μπαίνουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Όσον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο, στα πλαίσια ενός ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου. Οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα, προγράμματα και να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους για να τους κυβερνήσουν”, τόνισε, ενώ όσον αφορά στη διαπραγμάτευση είπε:

“Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη, τη μάχη να ανοικοδομήσουμε την οικονομία και να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της και τη μάχη μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης που είναι μπροστά μας.
Μέχρι πρότινος ξέραμε ότι η συζήτηση για την απομείωση του χρέους θα γινόταν μέχρι τέλος του χρόνου. Σήμερα από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Ρέκλινγκ θα γίνει νωρίτερα, ίσως και τον Οκτώβριο. Η χώρα έχει μπροστά της κρίσιμες αναμετρήσεις, αλλά και μια διαρκή προσπάθεια αναμέτρησης με τις δικές της αδυναμίες, στις οποίες όλοι πρέπει να βάλουμε από ένα λιθαράκι για να τις ξεπεράσουμε”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε