Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Τσίπρας – Θεοχαρόπουλος έδωσαν τα… χέρια για εκλογική συνεργασία

Εκλογές 2019: Τσίπρας – Θεοχαρόπουλος έδωσαν τα… χέρια για εκλογική συνεργασία

Αλέξης Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος έδωσαν και τυπικά τα χέρια για την εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή το Σάββατο (06.04.2019).

Ήταν μια… γεμάτη μέρα γενικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ (όσους δεν… παραιτήθηκαν), ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Τζουμάκα αλλά και τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και Θάνο Μωραΐτη.

Επιστροφή στο… σπίτι για τη ΔΗΜΑΡ

Η συνάντηση με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ έγινε μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να πει «ναι» στην εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεργασία που δεν είναι… αναίμακτη, αφού ήδη πέντε στελέχη της ΔΗΜΑΡ παραιτήθηκαν.

Αυτό πάντως δεν χάλασε το… θερμό κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου, η οποία επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα περί συνεργασίας, ειδικά μετά τη θετική ψήφο Θεοχαρόπουλου στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία», έγραψε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας και μια φωτογραφία στην οποία χαμογελαστός δίνει τα χέρια με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως ο ίδιος και το κόμμα του αποφάσισαν να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ «σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας.

Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας.

Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας. Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα“.

Παρόντες στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ήταν, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον Θανάση Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Και ο… Τζουμάκας

“Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία”, είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας για τις συναντήσεις του ε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα, καθώς επίσης και με τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και Θάνο Μωραΐτη.

Ο Στέφανος Τζουμάκας έδωσε τα χέρια με τον πρωθυπουργό και γίνεται ακόμη ένα πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που… αλλάζει στρατόπεδο. Σε ανάρτησή του στο Facebook, μάλιστα, ο κ. Τζουμάκας τονίζει πως συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά»…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις