Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: «Χτυπά» Γεννηματά με… Ανδρέα Παπανδρέου

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: «Χτυπά» Γεννηματά με… Ανδρέα Παπανδρέου
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να αφυπνίσει ο Αλέξης Τσίπρας χθες αναφερόμενος στη σχέση που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την οικογένεια Μητσοτάκη.

«Δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένας πολιτικός χώρος ένα πολιτικό κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου» είπε ο Αλέξης στην συνέντευξη του στο STAR και πρόσθεσε: «Εγώ απευθύνομαι στην ψυχή των ψηφοφόρων, του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κ. Γεννηματά να δει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται το υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς».

Οι πληροφορίες λένε ότι στο κυβερνών κόμμα επιδιώκουν να βαθύνουν το χάσμα που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής για το εάν η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ στην περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταφέρει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να έχει αυτοδυναμία.

Καθώς μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες να επιμένει ότι εάν δεν έχει αυτοδυναμία θα πάει σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αναχαιτίσει την επιχειρηματολογία της Φώφης Γεννηματά, η οποία καθημερινά πλέον εμφανίζεται να λέει ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δημιουργία μίας κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες λένε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει αυτή την ρητορική καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής πηγαίνει προς την ΝΔ επηρεασμένο από τα σενάρια περί ακυβερνησίας.

Οι τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά ωστόσο έχουν δημιουργήσει σοβαρές διαφωνίες στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στη βάση του ΚΙΝΑΛ καθώς όσοι προέρχονται από το  παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούν αυτό τον εναγκαλισμό και την ταύτιση του κόμματός τους με την ΝΔ.

Click4more: Γεννηματά κατά Τσίπρα για το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

«Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει ένα κακέκτυπο δημοκρατικής παράταξης που να λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Διότι αυτό λέει η κ. Γεννηματά. Και δεν μπορεί να υπάρχει μια πολιτική επιλογή ψήφου ή στήριξης ή ανοχής, σε μια παράταξη και σε έναν αρχηγό, ο οποίος είναι από αυτό το συγκεκριμένο τζάκι της οικογένειας Μητσοτάκη, που έχει εν πάση περιπτώσει τη δική του πολιτική διαδρομή, αλλά και τις δικές του ευθύνες για την πορεία της χώρας» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε μάλιστα να στηρίξει και ιδεολογικά την επιχειρηματολογία του κάνοντας παραλληλισμό των απόψεων του Ανδρέα Παπανδρέου με αυτά που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ μίλαγε για τους “μη προνομιούχους Έλληνες”. Εμείς σήμερα αυτό το λέμε “οι πολλοί”», είπε.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην απλή αναλογική και στη θέση της Φώφης Γεννηματά ότι είναι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι «με την απλή αναλογική το ΚΙΝΑΛ θα ήταν ένα κόμμα που θα έπαιζε κεντρικό, πολιτικό ρόλο για την επόμενη μέρα. Και έρχεται η Γεννηματά και λέει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη να την καταργήσει. Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τον συλλογισμό της» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις