Πολιτική

Εκλογές 2023 – Δήμος Αθηναίων: Ο Κώστας Μπακογιάννης αποκάλυψε τι τον στενοχώρησε στο debate με τον Δούκα

Στο πολιτικό πλαίσιο που δημιουργεί η εκλογή της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, στο δημοτικό Συμβούλιο, στη στήριξη που παρέχουν -εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ- και οι κομματικοί σχηματισμοί της ριζοσπαστικής Αριστεράς στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην αποδοχή αυτής από τον Χάρη Δούκα, αναφέρθηκε ο υποψήφιος στο δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, που θα γίνουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανθεί όταν από τον ερχόμενο Ιανουάριο στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει απέναντί του την Ιωάννα Κούρτοβικ, τη συνήγορο υπεράσπισης του τρομοκράτη της 17Ν Δ. Κουφοντίνα, η οποία εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Κώστα Παπαδάκη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», τόνισε: «Ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές. Άλλωστε ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται συνηγόρου και δικαιούται υπερασπίσεως. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα, που είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μία αντίληψη για την πόλη».

Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ότι η κυρία Κούρτοβικ εκφράζει «μία λογική που θέλει να κρατήσει την πόλη πίσω, στο σκοτάδι».

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε μάλιστα τη στεναχώρια του, διότι όπως είπε απέναντι σε αυτή την λογική δε βλέπει την αναμενόμενη στάση από τον ανθυποψήφιό του, κ. Χ. Δούκα σε μια σειρά από έργα στα οποία αντιδρούν λυσσαλέα ομάδες από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

«Αυτό είναι κάτι που με στεναχώρησε προχθές στο debate, όσο κι αν χάρηκα που το κάναμε. Θεώρησα ότι θα ήταν μία ευκαιρία να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε στα βασικά με τον κ. Δούκα. Διότι η Δημοκρατία είναι ένα σκληρό πολίτευμα, δεν υπάρχει “καφές με ολίγη”, δεν υπάρχουν εκπτώσεις και συμψηφισμοί όταν μιλάμε για τον φασισμό, τη βία, το μίσος. Έθεσα ερωτήματα, τι θα κάνουμε με τον Λόφο του Στρέφη; Θα προχωρήσουμε με το έργο; Κι ας δεχόμαστε ύβρεις και προπηλακισμούς. Με το Πάρκο Δρακόπουλου, τι θα γίνει; Με το Μετρό στα Εξάρχεια; Μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί;», αναρωτήθηκε και κατέληξε: «Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ότι κλείνει το ένα μάτι στον ένα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλείνει το άλλο μάτι στον άλλο ΑΝΤΑΡΣΙΑ -είναι και δύο άλλωστε- και τα δύο μάτια μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η Αθήνα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας και ειδικότερα στο ζήτημα των καμερών -για τις οποίες ο κ. Δούκας υποστηρίζει ότι δεν είναι προτεραιότητα- ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Είναι καιρός να υιοθετήσουμε κι εμείς κάμερες στο κέντρο της πόλης. Το έχει κάνει, άλλωστε, το Λονδίνο, που έχει κεντροαριστερό Δήμαρχο, το έχει κάνει το Παρίσι, που έχει επίσης κεντροαριστερή Δήμαρχο. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, είναι πρακτικό. Άρα, λοιπόν, ναι στις κάμερες, ναι και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης».

Με κάθε πρόνοια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και με σοβαρότητα, καθώς οι κάμερες, όπως τόνισε, μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες και στην πολιτική προστασία. Συνολικότερα, επανέλαβε πως ο στόχος για την ασφάλεια στην Αθήνα είναι σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ να επιτευχθεί η «προληπτική, κοινοτική αστυνόμευση, ο αστυνομικός της γειτονιάς».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι εθνικοί χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
15
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα στην Τουρκία για το SAFE, η σύσταση για αυτοσυγκράτηση στους «ψευτοπατριώτες» και το «καρφί» στον Φάμελλο
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 59