Πολιτική

Εκλογές 2023 – Παπανδρέου: Ψήφισε στην Πάτρα

Ψήφισε στην Πάτρα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκεί που είχε ψηφίσει και στις εκλογές του Μαΐου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, όπως και στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Μετά την ψηφοφορία δήλωσε: «Η δημοκρατία απειλείται. Απειλείται από τη συγκέντρωση πλούτου, εξουσίας και μέσων ενημέρωσης, στα χέρια των λίγων. Απειλείται από τις ψηφιακές πλατφόρμες που μας ελέγχουν και μας παρακολουθούν καθημερινά. Απειλείται από τη φτωχοποίηση, τις τεράστιες ανισότητες, την κλιματική αλλαγή, αλλά και τις αντιδράσεις τις δημαγωγικές, των πολώσεων και του αυταρχισμού.

Σήμερα κάνουμε το δημοκρατικό καθήκον μας και με την ψήφο μας επιλέγουμε εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αλλά η δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα εκλογικό σύστημα. Δημοκρατία είναι ο καθημερινός μας πολιτισμός, είναι η φωνή του πολίτη κάθε μέρα. Για αυτό και από αύριο συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 50