Πολιτική

Εκλογές 2023: Το ΠΑΣΟΚ αποσύρει την υποψηφιότητα Γλύκα μετά την αντίδραση της χήρας Βαλυράκη

Μετά την έντονη αντίδραση της χήρας του Σήφη Βαλυράκη, το ΠΑΣΟΚ απέσυρε την υποψηφιότητα του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα, ο οποίος υπερασπίστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα τους ανθρώπους που κατηγορούνται για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ήρθε σε γνώση μας το ζήτημα της νομικής σχέσης του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη.

Σημειώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν είχε πρότερη γνώση της εν λόγω νομικής εμπλοκής, που όπως ο κ.Γλύκας δήλωσε δημόσια έληξε πριν έναν χρόνο και ήταν σύντομη.

Άμεσα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων όρισε για σήμερα Δευτέρα συνεδρίαση της και αποφάσισε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλύκα θεωρείται μη ισχύουσα.

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη, την οποία τιμούμε απεριόριστα».

Η αντίδραση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

Με μία ανακοίνωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη σημειώνει πως: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης ΔΕΝ δικαιούνται να αγνοεί την ιστορία και την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που ηγείται».

Υποστηρίζει πως ο Γιάννης Γλύκας υπήρξε «δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ».

Σημειώνει, δε, πως ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, «αποδεικνύει ότι έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω από την προσφορά του Σήφη Βαλυράκη στη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντάς το περίτρανα με την κίνηση να συμπεριλάβει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, στην Α’ Εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον δικηγόρο Ιωάννη Γλύκα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33