Πολιτική

Εκλογές 2023 – Τσαπανίδου: Επιβεβαίωση πως υπήρξε ενημέρωση για τους 2 υποψηφίους στην Θράκη, αλλά μετά τις εκλογές

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους υποψηφίους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Μιλώντας στο MEGA, η Πόπη Τσαπανίδου επιβεβαίωσε πως υπήρξε ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ότι το Τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογικό αγώνα υπέρ 2 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη.

Ωστόσο όπως είπε, η ενημέρωση αυτή έγινε μετά τις εκλογές και όχι πριν, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

«Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε η Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο που ήταν στο ίδιο πάνελ.

Ο Άκης Σκέρτσος παρενέβη λέγοντας πως η ενημέρωση έγινε «δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε: είναι δυνατόν να ζητάμε εν έτη 2023 δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;. ΝΔ τηρεί εθνικά επικίνδυνη κι ανεύθυνη στάση». Υποστήριξε πως η ΝΔ πέρασε «κόκκινες γραμμές» καθώς «Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Φλωρίδης – Μαρία Καρυστιανού: «Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων», «κατάντια, φτάνει πια η ατιμωρησία»
Στην Μαρία Καρυστιανού, η οποία προανήγγειλε νέα αναβολή στη δίκη για τα Τέμπη την 1η Απριλίου, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος...
Ο Γιώργος Φλωρίδης
Live οι ομιλίες της 2ης μέρας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Σήμερα οι τοποθετήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Παύλου Γερουλάνου και Χάρη Δούκα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Παύλου Γερουλάνου και του Χάρη Δούκα
Το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Οι εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές και η σταθερή απάντηση του Μαξίμου
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είναι «οπαδός» της εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας, «γαλάζια» στελέχη επιμένουν ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για πρόωρες κάλπες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8