Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Τσαπανίδου: Θα κάνουμε το παν για να ανατρέψουμε το σκηνικό, πλαστογράφος ο Σκέρτσος

Εκλογές 2023 – Τσαπανίδου:  Θα κάνουμε το παν για να ανατρέψουμε το σκηνικό, πλαστογράφος ο Σκέρτσος

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, έτσι όπως διαμορφώθηκαν στην προηγούμενη κάλπη», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στη συνέντευξή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου επισήμανε ότι «λάβαμε το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος και προσπαθούμε να μιλήσουμε διαφορετικά μαζί του. Στον δρόμο για τις δεύτερες εκλογές, θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσουμε τους πολίτες να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ, να εμπιστευτούν το πρόγραμμά μας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλει να εφαρμόσει μια πολιτική που δίνει ανάσα στην πλειοψηφία της κοινωνίας».

Όσον αφορά τη δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσου σχετικά με το debate, έκανε λόγο για πισωγύρισμα Μητσοτάκη: «Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι δεν θέλει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να προσέλθουν σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση και να έχουν ένα ζωντανό διάλογο μπροστά στους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποιοι θα μας κυβερνήσουν και με τι πολιτική».

«Ο κ. Μητσοτάκης, πριν την πρώτη κάλπη, είχε δηλώσει ότι στις δεύτερες εκλογές θα πάμε με debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Αυτό τώρα το παίρνει πίσω», είπε η Πόπη Τσαπανίδου. «Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχουμε μια καινούρια εκλογική αναμέτρηση και, όπως λένε συνεχώς και οι ίδιοι, οι κάλπες το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες», πρόσθεσε.

«Γιατί αρνούνται να πάμε τα προγράμματά μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα επιθυμούν για να τα κοστολογήσει και στη συνέχεια Τσίπρας και Μητσοτάκης να πάνε σε debate;», ανέφερε, παραπέμποντας στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Πόπη Τσαπανίδου: Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

«Είδαμε πριν τις προηγούμενες εκλογές, τον κ. Σκέρτσο να κουνά στην τηλεόραση ένα χαρτί, λέγοντας ότι πρόκειται – δήθεν – για κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μάλιστα ότι είναι – τελική τιμή – στα 80 δισ…», είπε η κ. Τσαπανίδου και πρόσθεσε:

«Το χαρτί αυτό που κρατούσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν ψεύτικο, ήταν πλαστό. Και το επιβεβαίωσε χθες ο κ. Βορίδης, λέγοντας, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι το ΓΛΚ δεν έχει νόμιμη αρμοδιότητα να κοστολογεί προεκλογικά τα προγράμματα των κομμάτων», τόνισε.

 

«Το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο, κοστίζει 5,5 δισ. το χρόνο. Αντίθετα, η ΝΔ καταθέτει ένα πρόγραμμα που, ενώ λέει ότι έχει κοστολογηθεί, στην πραγματικότητα δεν είναι κοστολογημένο. Λέει ότι συμπεριλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα δεν απαντούν για τους πολλούς περιορισμούς και “κόφτες” που τους έχει βάλει η Κομισιόν», ανέφερε.

Πόπη Τσαπανίδου για την ακρίβεια και τη δημόσια υγεία

«Με την ακρίβεια βιώσαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες πήραν ουσιαστικά μέτρα, η ΝΔ δεν προχώρησε σε τέτοια μέτρα για να ανακουφιστεί ο κόσμος», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Για παράδειγμα, ποτέ δεν φορολογήθηκαν πραγματικά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, κάτι που αποτέλεσε και ευρωπαϊκή οδηγία. Ποτέ δεν μειώθηκε ο ΦΠΑ -όπως έγινε όχι μόνο στην Ισπανία, όπως βολικά αρέσκεται να λέει η ΝΔ, αλλά και στην Κύπρο, στη Γαλλία, σε πολλές χώρες της Ευρώπης», είπε.

«Ακόμα, έχουμε στη χώρα ένα σύστημα υγείας το οποίο η ΝΔ παρουσιάζει ως εξαιρετικό στα σποτ της, και την ίδια στιγμή μαθαίνουμε σήμερα ότι μια 63χρονη γυναίκα στην Κω πέθανε σε ένα φορτηγό, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Κι ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα στο νησί αλλά δεν υφίσταται το προσωπικό για να λειτουργήσουν. Κι ενώ οι εργαζόμενοι του κέντρου υγείας είχαν προειδοποιήσει για το ζήτημα εδώ και καιρό», επισήμανε.

«Ξοδεύτηκαν χρήματα αλόγιστα από τη ΝΔ και δεν κατευθύνθηκαν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ολόκληρη η συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις