Πολιτική

«Ελλάδα 2021»: Έτσι θα λειτουργεί! Η απαλλαγή φόρων και οι δωρεές

Ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλήοι ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Αναλυτικά όλα όσα προβλέπονται.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Οι ρυθμίσεις αυτές περιελήφθησαν στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Ιδού η… «Ελλάδα 2021»

Σύμφωνα με τις ψηφισθείσες ρυθμίσεις, η Επιτροπή αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) μη κερδοσκοπικό, ειδικού κοινωφελούς σκοπού και εξαιρείται, κατά το μέρος που αφορά σε ιδιωτικούς πόρους αυτής, από τις διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού, δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών του ν.3429/2005, δημοσίων συμβάσεων και προσλήψεων του δημοσίου τομέα.

Η εν λόγω Επιτροπή υπάγεται υποχρεωτικά στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού.

Περαιτέρω, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ευθύνη των μελών και των οργάνων αυτής. Προσδιορίζονται οι απαλλαγές σχετικά με τις συναπτόμενες συμβάσεις και την εξόφληση των τιμολογίων και τόκων (απαλλαγές από φόρο εισοδήματος, ασφαλίστρων, δωρεών, τέλος χαρτοσήμου και κάθε τέλος ή ανταποδοτικό τέλος και κράτηση, δασμούς, ΕΦΑ και κάθε άμεσο ή έμμεσο φόρο, εισφορές υπέρ του Δημοσίου, των ο.τ.α. κ.λπ.), με τις οριζόμενες εξαιρέσεις (ΕΝΦΙΑ, ΦΜΑ).

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δικαιούται, επίσης, έκπτωσης ΦΠΑ στις δαπάνες αυτής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα

Δωρεές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, χρηματικές παροχές ή παροχές σε είδος προς την Επιτροπή, που πραγματοποιούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, καθώς και τα έξοδα που σχετίζονται με αυτές, απαλλάσσονται από κάθε άμεσο ή έμμεσο φόρο ή φόρο κεφαλαίου τέλος, δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή ο.τ.α. ή τρίτου, με την επιφύλαξη της ενωσιακής νομοθεσίας και αναγνωρίζονται φορολογικά ως εκπιπτόμενες δαπάνες από το συνολικό εισόδημα των προσώπων/οντοτήτων αυτών. Τα ποσά των χορηγιών σε χρήμα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί πολιτιστικής χορηγίας (ν.3525/2007), δεν υπόκεινται στην παρακράτηση 1% υπέρ του Οργανισμού Προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
114
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51