Πολιτική

Έρχονται αλλαγές στις χρεώσεις των data στα κινητά!

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας είχε σήμερα (06.12.2019) στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Και φαίνεται πως οι εκπρόσωποι των εταιριών δεσμεύτηκαν σε αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική για τα data.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στη τιμολογιακή πολιτική των εταιριών σε ό,τι αφορά στη χρέωση δεδομένων (data).

Την αλλαγή στις χρεώσεις των data στα κινητά είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsit.gr. Ο κ. Πιερρακάκης, που ήταν παρών στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε πει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν νεότερα από το μέτωπο των χρεώσεων στην κινητή τηλεφωνία, σημειώνοντας πως οι εταιρείες ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να κάνουν πράξη αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο ίδιος: τη μείωση της επιβάρυνσης των συνδρομητών ειδικά για τη χρέωση δεδομένων.

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Σήμερα, στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κάθισαν Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

mitsotakis etairieskinitis

Από κυβερνητικής πλευράς, εκτός του Κυριάκου Πιερρακάκη, παρόντες ήταν ο υφυπουργός, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

mitsotakis etairieskinitis

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε παραγωγικό κλίμα, συζητήθηκαν, εκτός από το ζήτημα του κόστους δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 71
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος