Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έτσι θέλει να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Έτσι θέλει να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση την προφυλάκιση Παπαντωνίου

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά για την κυβέρνηση αφού μετά από ένα διάστημα έντασης και εσωστρέφειας – που οδήγησε μάλιστα και στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά- η συγκυβέρνηση εμφανίζεται συσπειρωμένη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιλαμβάνονται ότι η υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου έχει φέρει -σε ένα μεγάλο βαθμό- ανακούφιση στο δημόσιο αίσθημα καθώς οι πολίτες θεωρούσαν ότι και τώρα θα κυριαρχούσε η λογική του κουκουλώματος προκειμένου να διασωθούν όλοι όσοι βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

Έτσι χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και ακρότητες έχουν αποφασίσει να «πατήσουν» πολιτικά επάνω σε αυτή την ιστορία προκειμένου να υπενθυμίσουν στους Έλληνες ψηφοφόρους ποιοι ευθύνονται για το ότι η χώρα έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ταυτόχρονα όμως αντιλαμβάνονται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα όσα φέρεται να είπε ο Πάνος Καμμένος στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για τον Τζορτζ Σόρος. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι ο Σόρος ενεπλάκη στην υπόθεση των Σκοπίων χρηματοδοτώντας διάφορα κέντρα για να περάσει η συμφωνία.

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε πάντως χθες να διαψεύσει ότι ειπώθηκαν αυτά μέσα στο υπουργικό συμβούλιο γράφοντας στο twitter: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

Μάλιστα χθες το βράδυ με δήλωση του έδωσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειές για το τι είπε στο επίμαχο υπουργικό. «Στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. «Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζα, που δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στην ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».

Σε όλα αυτά, βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε και αντίδραση από την πλευρά του Νίκου Κοτζιά…

Πανικός και λάσπη στον ανεμιστήρα από την αντιπολίτευση

Κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν αξιοθαύμαστη, την προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν.

Επεσήμαιναν μάλιστα ότι αντί – ΝΔ, ΚΙΝΑΛ- να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

«Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναφερόμενοι ιδιαίτερα την στάση της ΝΔ έλεγαν ότι «πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός» πρόσθεταν.

Σχολιάζοντας δε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάει να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου έλεγαν γελώντας ότι το αίτημα αυτό εκφράζει άγνοια, πανικό και σύγχυση αφού όπως είναι γνωστό ουδέποτε έχουν δοθεί πρακτικά υπουργικού συμβουλίου στην δημοσιότητα. «Προφανώς τα μπερδεύουν με τα πρακτικά της Βουλής, εκτός και αν έχουν μάθει να ηχογραφούν τις συνεδριάσεις για άλλους λόγους», έλεγαν.

Σε ό,τι αφορά το αφήγημα των δυο κομμάτων για δήθεν παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη, τα κυβερνητικά στελέχη πρόσθεταν ότι τέτοιου είδους αναφορές αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2003 και εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη της αναφέρθηκε και στις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό το θέμα. «Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για τον κ. Τσοχατζόπουλο που ήταν υπουργός Άμυνας σε κυβέρνηση Σημίτη, τον κ. Παπαντωνίου που ήταν επίσης υπουργός Άμυνας σε κυβέρνηση Σημίτη. Και θα έλεγα ότι, πέρα από τις διαρροές από το ΚΙΝΑΛ θα περιμέναμε χτες μια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της κ. Γεννηματά, όπως επίσης και μια επίσημη δήλωση από την πλευρά του  κ. Σημίτη. Γιατί όταν μιλάμε για δυο υπουργούς Άμυνας επί κυβερνήσεων Σημίτη, προφανώς δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για την έκφραση ενός γενικότερου φαινομένου…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις