Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Αρνείται τα πάντα μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Εύα Καϊλή: Αρνείται τα πάντα μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Μέσα σε μόλις 24 ώρες ο σύνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατάφερε να χαράξει… διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Χθες (12.12.2022), μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος να υποστήριζε ότι τα χρήματα βρέθηκαν σε κρύπτη και στη συνέχεια προσπαθούσε να… το πάρει πίσω. Σήμερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, παραδέχθηκε ότι τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, τονίζοντας όμως ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις για την ύπαρξή τους είναι ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς η ίδια δεν είχε καμία σχέση. «Δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο, αλλά εξηγήσεις μπορεί να δώσει μόνο ο σύντροφος της», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα» είπε αναφορικά με τη φωτογραφία – ντοκουμέντο με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ευρωβουλευτού.

Ωστόσο, ο κύριος Δημητρακόπουλος δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις της Εύας Καϊλή υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι οι επαφές της Κατάρ έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κα Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έστειλε στο Κατάρ» ανέφερε επίσης.

Υπογράμμισε πως η κα Καϊλή δεν πήγε στο Κατάρ με δική της πρωτοβουλία και ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο δικηγόρος.

Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι θα οδηγηθούν ξανά στο δικαστήριο την Τετάρτη (14.12.2022) για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη δίκη τους ή όχι. Οι τέσσερις κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «Corriere della Sera», ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι «μίλησε επί ώρες» και τον προσομοιάζει ως «ένα ποτάμι που υπερχειλίζει με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή».
«Οι δηλώσεις του Τζόρτζι συμβάλλουν στα πλαίσια της έρευνας που θα επιτρέψει στους Βέλγους ερευνητές να παρατείνουν ή, τουλάχιστον αρχικά, να βρουν καθοριστική επιβεβαίωση των όσων έχουν συγκεντρώσει» μέχρι τώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις