Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Αλέξης Γεωργούλης: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει

Την πεποίθησή του ότι θα αθωωθεί στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, εξέφρασε ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής και υποψήφιος εκ νέου στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ANT1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα, ο Αλέξης Γεωργούλης υποψήφιος με το κόμμα «Πράσινο Κίνημα» στις επικείμενες Ευρωεκλογές, δήλωσε βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα τον αθωώσει στην υπόθεση της κατηγορίας του για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ο ηθοποιός και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής απέρριψε, εξάλλου, το ενδεχόμενο κάποια μη-παρενοχλητική συμπεριφορά του, να παρεξηγήθηκε από την καταγγέλλουσα ως παρενοχλητική, και αποκάλυψε ότι παρά τα όσα μεσολάβησαν, εξακολουθεί να έχει προτάσεις για δουλειά στην υποκριτική.

«Δεν έχω κληθεί να καταθέσω σχετικά με την καταγγελία εις βάρος μου. Δεν έχω καν πάρει αντίγραφο της δικογραφίας. Άρα δεν έχω ακριβή ενημέρωση για την κατηγορία μου, παρότι έκανα όλες τις νομικές ενέργειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να αποκτήσω», σημείωσε, και προσέθεσε ότι η οικογένειά του, οι φίλοι του αλλά και πολλοί άγνωστοι άνθρωποι τον πίστεψαν, τον υποστήριξαν και του έδωσαν θάρρος τις πρώτες ημέρες μετά από την υποβολή της καταγγελίας. «Αυτό μου έδωσε δύναμη να σταθώ στα πόδια μου», σχολίασε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργούλης αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει με την καταγγέλλουσα. «Τις πρώτες ημέρες δεν μίλησα γενικώς με κανένα, πολλώ δε μάλλον με εκείνη. Είχα παραλύσει, ήταν σαν να με είχε χτυπήσει κεραυνός, και δεν μου έβγαινε καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τους ανθρώπους».

 

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από το ζήτημα αυτό, ο Αλέξης Γεωργούλης αποκρίθηκε:

«Δε μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Έχω ένα καλό χαρακτηριστικό: αφήνω το χρόνο να περάσει για να κρίνω. Και το κάνω αυτό και στα δύσκολα, αλλά και στα ευχάριστα. Έτσι και τώρα, πρέπει να αφήσω κι άλλο χρόνο να περάσει μέχρις ότου διαπιστώσω, αν η ζημιά που έχω υποστεί είναι ανεπανόρθωτη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
5
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Δημοσκόπηση RealPolls: Οι ενεργειακές συμφωνίες δίνουν «ανάσα» στη ΝΔ
Οι μετρήσεις δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος με άνω του 30%, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα σενάρια για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά δεν πείθουν τους ψηφοφόρους
Ψήφος 23
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δίνει την πρώτη της συνέντευξη και μιλά ανοιχτά για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ
Την Πέμπτη (13.11.2025) στις 23:00 το βράδυ μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 - Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα αναλύσει τον ρόλο της χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη και θα αποκαλύψει τις στρατηγικές προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ