Πολιτική

Φλαμπουράρης, Σταθάκης και Δρίτσας κάνουν μήνυση στο “Μακελειό” για την τραγωδία της Αίγινας! Έξαλλοι με τα “συμμορίτης, κοτζαμπάσης, μαφιόζος”!

- Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του δικτυακού τόπου «Μακελειό» καταθέτουν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Σταθάκης και Θοδωρής Δρίτσας!
- Αφορμή το "πλήθος δημοσιευμάτων" για την τραγωδία στην Αίγινα
- Ζητούν ποινική δίωξη και αυτόφωρο
- Απίστευτοι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται
- "Κλιμακώνοντας οι μηνυόμενοι, διακηρύσσουν στο πρωτοσέλιδό τους ότι «παρτουζώνομαι στο ματωμένο κότερο ενώ οι ναυαγοί πνίγονταν", αναφέρουν χαρακτηριστικά!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για πλήθος δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό» κατέθεσαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Η μήνυση στρέφεται κατά του Γεωργίου Γκασιάμη, διαχειριστή και νόμιμου εκπρόσωπου του «Μακελειού», του Στέφανου Χίου, που υπογράφει τα επίμαχα δημοσιεύματα και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Χαρακτηρισμοί που σοκάρουν

Με τη μήνυση ζητείται η ποινική δίωξη και τιμωρία τους και η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση αναφέρονται –μεταξύ άλλων- τα εξής:

– Τα δημοσιεύματα υπερβαίνουν κάθε ανεκτό όριο. Το ψεύδος, η λασπολογία και η χυδαιότητα εκδηλώνονται στον υπέρτατο βαθμό: Η αναγόρευσή μου σε «δολοφόνο» – πρωταίτιο της τραγωδίας της Αίγινας, η ευθεία καταγγελία ότι, ως «διεφθαρμένος, κοτζαμπάσης, μαφιόζος της Αίγινας» και «συμμορίτης», όχι μόνον μετέχω αλλά ηγούμαι των ενεργειών συγκάλυψης των δήθεν «φίλων» μου και μάλιστα «φίλων του πλούτου», παρεμβαίνοντας στις προανακριτικές και ανακριτικές διαδικασίες των αρχών της Αίγινας, τις οποίες δήθεν ελέγχω, αλλά και στη Δικαιοσύνη, η οποία απεφάσισε να μην προφυλακίσει τον οδηγό του ταχυπλόου. Κλιμακώνοντας οι μηνυόμενοι, διακηρύσσουν στο πρωτοσέλιδό τους ότι «παρτουζώνομαι στο ματωμένο κότερο ενώ οι ναυαγοί πνίγονταν». Και όλα αυτά, εν γνώσει τους ότι όσα διαδίδουν δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.

– Οι μηνυόμενοι υπερέβησαν, κατά τρόπο εκκωφαντικά σκανδαλώδη, τους συναλλακτικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι επιβάλλουν να υπηρετείται η ελευθεροτυπία και η ενημέρωση του κοινού υπό τον όρον της προστασίας της προσωπικότητας του θιγομένου και της τήρησης του καθήκοντος αληθείας.

– Τα καθολικού ψεύδους και υπερβάλλουσας κακοήθειας δημοσιεύματα εξαντλούν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, της εξύβρισης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων λόγω του αξιώματός μου αλλά και της παρότρυνσης και της ηθικής αυτουργίας σε εγκληματικές πράξεις κατά της ζωής και της περιουσίας μου και, γενικώς, διατρέχουν σειρά ποινικών αδικημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
119
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51