Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Φωτιά” η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου για τα ελληνοτουρκικά

Μητσοτάκης Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Μετά τις 23 Αυγούστου αναμένεται να αρχίζει ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA).

Κρίσιμες αναμένονται να είναι οι επόμενες ημέρες για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, και ενώ η ένταση να παραμένει στο… κόκκινο και το “Oruc Reis” να συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Την Κυριακή 16 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του, Μάικ Πομπέο, με την Ελλάδα να ελπίζει σε μία νέα παρέμβαση από την αμερικανική πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης. 

Click4more: Νέες απειλές Ερντογάν για Oruc Reis: Σε περίπτωση παρέμβασης θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί!

“Φωτιά” φαίνεται πως θα είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς στις 23 του μηνός λήγει η παράνομη NAVTEX της Τουρκίας, ενώ από την επόμενη ημέρα, στις 24 Αυγούστου, ανοίγει ξανά η Βουλή και ως εκ τούτου θα υπάρχει δυνατότητα κύρωσης της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Την ίδια περίοδο, αναμένεται να αρχίσει ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας, όπως μετέδωσε σήμερα (15.08.2020) το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA)

Οι ημέρες εκείνες είναι κρίσιμες και λόγω του άτυπου συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 27 – 28 Αυγούστου. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις