Πολιτική

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη

Εκτάκτως στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη πηγαίνουν οι Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική covid, ενώ μαζί τους θα είναι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Ευσταθίου.

Από τη φωτιά ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο ασθενής που άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλες οξυγόνου, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη.

Η πτέρυγα εκκενώθηκε από ασθενείς και προσωπικό, όχι μόνο από την κλινική covid αλλά και από διπλανές που είχε επεκταθεί.

Συγκεκριμένα, 22 ασθενείς απεγκλωβίστηκαν από την κλινική και 13 από άλλες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αναφέρουν ως αιτία το τσιγάρο που άναψε ένας ασθενής δίπλα σε φιάλες οξυγόνου. Πιθανότατα είναι και αυτός που έχει βρεθεί απανθρακωμένος.

Επίσης υπάρχουν 4 άτομα με εγκαύματα, και ένας τραυματίας με πολλαπλά τραύματα, που μεταφέρθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα στήριξης και φόβοι για την Ευρώπη: Τα επόμενα βήματα αν συνεχιστεί το ράλι ενέργειας
Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας με εθνικούς πόρους, μέτρα στοχευμένα, προσωρινού χαρακτήρα, αναμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πετρέλαιο
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα