Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γεροβασίλη για προσφυγικό: Δεν ξέρω πως θα γίνει με την επιδότηση ενοικίου

Γεροβασίλη για προσφυγικό: Δεν ξέρω πως θα γίνει με την επιδότηση ενοικίου

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί δεν θα δημιουργηθεί πόλη – γκέτο 50.000 προσφύγων αλλά στους 30.000 πρόσφυγες που είχε ήδη συμφωνηθεί να φιλοξενήσει η Ελλάδα, θα δεχτεί επιπλέον 20.000, με επιδότηση ενοικίου. Μόνο που κανείς δεν ξέρει πως θα γίνει αυτό…

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη μίνι Σύνοδο Κορυφής που έγινε την Κυριακή (25.10.2015) στις Βρυξέλλες με συμμετοχή των βαλκανικών κρατών καθώς και τις Γερμανίας και της Αυστρίας. Ο πρωθυπουργός “πανηγύρισε” γιατί δεν… πέρασε η πρόταση για φιλοξενία 50.000 προσφύγων αλλά για φιλοξενία 30.000 (μέχρι το τέλος του 2015) και άλλων 20.000, για τους οποίους θα δοθεί επίδομα ενοικίου.

“Συμφωνήσαμε για 30.000 έως το τέλος του έτους και για τους 20.000 επιπλέον το αρνηθήκαμε και δεν θα γίνει. Μιλήσαμε για άλλους όρους. Όπως με την επιδότηση ενοικίου. Έχουμε δεσμευθεί για τις 30.000 και άλλες 20.000 για την επιδότηση ενοικίου”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Και δήλωσε επίσης… άγνοια για το πως θα γίνει όλο αυτό. “Δεν ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες για το πως θα γίνει. Επιδότηση ενοικίου μπορεί να σημαίνει ότι το κράτος θα πληρώνει το ενοίκιο σε όσους έχουν ξενοίκιαστα σπίτια”, επεσήμανε.

Σημείωσε δε πως “απορρίφθηκε το σχέδιο για δημιουργία μεγάλου καταυλισμού στην Αθήνα”, ενώ πρόσθεσε πως “ζούμε μια κρίση μέσα στην κρίση. Με όρους που να εξασφαλίζουν ότι δεν θα δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην χώρα μας”.

“Στην Ευρώπη υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις και αν δεν λυθεί με όρους αλληλεγγύης και όρους ανθρωπισμού και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρώπη δεν θα είναι αυτή που ονειρευτήκαμε”, είπε η κα Γεροβασίλη, μιλώντας για κράτη που θέλουν να κλείσουν τα σύνορά τους (βλέπε Ουγγαρία) και αφήνουν το πρόβλημα στον γείτονα. “Αν δεν το αντιμετωπίσουν όλοι οι ηγέτες και υπάρχει φοβία και ότι θα διαλυθούμε, ενισχύουμε ακροδεξιές αντιλήψεις”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε