Πολιτική

Γιάννα Αγγελοπούλου: Πλεόνασμα και έργα αφήνει πίσω της η Πρόεδρος του «Ελλάδα 2021»

Με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν, με την ολοκλήρωση των δράσεων και εκδηλώσεων που συντόνισε η Επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία, να παραδοθεί επισήμως στον Πρωθυπουργό ο απολογισμός πεπραγμένων.

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που αναπτύχθηκε, με πολύπλευρες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκε από την Γιάννα Αγγελοπούλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος είχε οριστεί για τον σκοπό αυτό.

Ο έλεγχος πιστοποίησε οικονομικό πλεόνασμα 4.684.879 ευρώ, που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της Επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δρομολογήσει επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν με αυτό το πλεόνασμα, δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναφορά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό και ο απολογισμός για τις 16 αυτές επιπλέον δράσεις, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2022. Αντικείμενό τους είναι η υγεία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η πολιτική προστασία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρηματοδότηση του νέου τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η προσφορά οχημάτων στην Πυροσβεστική και στον Στρατό Ξηράς, η χρηματοδότηση μεγάλου επιδημιολογικού προγράμματος στη Βόρεια Κυνουρία με αντικείμενο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η δημιουργία της πλατφόρμας jobs link για την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά την κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για το πολύπλευρο έργο της Επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 356
Η Νίκη απομακρύνει τον βουλευτή Νίκο Βρεττό από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Αν διαγραφώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, αιτία για την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας ήταν η απόφασή του να υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός 1